Hirdetés
Az iskolának gyűjtenek

Igazi színzuhatag lesz a vámosszabadi jótékonysági futáson

Illusztráció: Pixels
Ihász Nóra
2022.05.16. 11:27

Több mint 120-an jelentkeztek eddig a május 21-i, Színnel-lélekkel elnevezésű, jótékonysági színfutásra. A rajt 14 órakor indul, ám nemcsak a sport szerelmeseit várják a szervezők. Mi a célja a közösségi megmozdulásnak és milyen kísérőprogramok teszik még színesebbé az eseményt? A szervezőket kérdeztük.

Hirdetés

– Egy különleges, színes közösségi rendezvényt álmodtunk meg, ahol az évekig tartó bezártság után a családok-barátok összejönnek, mi pedig festékporokat, vagyis egy hatalmas, színes boldogságbombát zúdítunk rájuk. Korábban Amerikában jártam egy hasonló eseményen és nagyon megtetszett. Az volt a fő inspirációmmondja Balogh-Kamocsai Eszter főszervező, aki minimum 200 résztvevővel számol.

– Eddig 123 színfutó jelentkezett és őket családtagjaik is elkísérik. Emellett 27 önkéntesünk van, ami nagy örömmel tölt el, hiszen eredetileg 20 helyet hirdettünk meg.

Hirdetés

A programmal a helyi iskola javára gyűjtenek a szervezők.

Projektorokkal szeretnék felszerelni az 1-2. osztály tantermét (a 3-4. osztály termében már van ilyen eszköz), az informatika tanterembe pedig laptopokat szeretnének vásárolni a régi, elavult számítógépek helyett.

– A cél az, hogy a tanórákat változatosabbá tudjam tenni, több ismeretet közvetítsek, jobban felkeltsem a gyerekek figyelmét. Adott esetben egy megmozgató, számukra motiváló feladat kivetítésével, egy-egy tananyaghoz kapcsolódó dal, videó bemutatásával. Az informatika tantermünk nagyon elavult, a számítógépek lassúak, folyton elromlanak, helyettük szeretnénk újakat – meséli Kamocsai Antalné tanító-osztályfőnök, a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Vámosszabadi Tagiskolájának tagintézmény-vezetője.

Majd hozzáteszi: A diákok és a szülők is nagyon lelkesek, készülnek a programra.

Tekerj az iskoláért! címmel volt már korábban is közösségi megmozdulásuk, ahol az volt a kihívás, hogy edzőbicikliket állítottak fel és nyolc órán keresztül folyamatosan tekernie kellett valakinek. A bevételből szerelték fel az iskola fejlesztő termét.

Illusztráció: Pixels

A mostani eseményen két távra lehet regisztrálni: míg a gyerekeket 1,5 kilométeres, addig a tinédzsereket és felnőtteket 5 kilométeres szakasz várja. Mindenki saját stílusában és tempójában teljesítheti a távot: sétálva, kocogva, futva, sőt babakocsit tolva is szelhetjük a Színnel-lélekkel pályáját. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amit a Facebook-eseménynél található űrlap kitöltésével tehetünk meg.

Balogh-Kamocsai Esztert, a színfutás megálmodóját arról is megkérdeztük, hogy mi volt a legnagyobb kihívás, amivel a szervezés során szembesült. – Újdonsült anyukaként nem volt mindig könnyű időt találnom a lebonyolítás részleteire, de a tapasztalatoknak köszönhetően most már sokkal hatékonyabban osztom be az időmet és megtanultam ügyesen feladatot delegálni. Minden anyukának üzenem, hogy szuperhősök vagytok!

– Legnagyobb örömként pedig azt emelném ki, amikor – a tanító néniket kicselezve – kipróbáltuk a gyerekekkel a színdobálást. Felszabadító érzés, hatalmas boldogságlöket az egész, megéri kipróbálni! – hangsúlyozza Balogh-Kamocsai Eszter, aki férjétől is sok segítséget kapott a szervezés során, hiszen ő tervezte a logót, mely többek között az egyedi befutóérmekre, vászontáskákra és karkötőkre került.

Illusztráció: Pixels

A jótékonysági futás kísérőprogramokban is bővelkedik: lesz tombola, csillámtetoválás, aerobic és jóga, sőt helyi termelők, kézművesek standjait is megtekinthetjük egy mini-vásár keretében.

– Bízom benne, hogy a kirakodó vásárral hagyományt is teremtünk. A célunk az, hogy környékbeli termelőket, kézműveseket támogassunk. Lesznek saját termesztésű gyümölcsök-zöldségek, gyönyörű díszek és ékszerek, horgolt mütyürkék, környezetbarát bevásárlószatyrok és pinduri aloék, kövirózsák – osztja meg velünk a szervező, aki környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vett a futóesemény összehangolásakor.

– Szelektíven fogjuk gyűjteni a szemetet, mindenki a saját kulacsába tölthet majd vizet a kijelölt töltőállomáson, a táv leküzdése után pedig egészséges ételeket, rágcsálnivalókat fogyaszthatunk.

Helyszín és időpont:

Színnel-lélekkel jótékonysági színfutás

2022. május 21. (szombat), 14 óra

9061 Vámosszabadi, Szabadi u. 57.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #jótékonyság | #Vámosszabadi |
likeold
a fb oldalunkat