Hirdetés
Győr+
2019.01.05. 17:14

Hófúvásra figyelmeztetnek!

Elsőfokú riasztást adott ki hófúvás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombat késő délután.

Hirdetés

Elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben. Az érintett térségek friss hóval fedett területein a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. Az érintett területekről ide kattintva tájékozódhatnak!

Hirdetés

HAVAZÁS, OLVADÁS

Estig, késő estig további havazás várható (a legtovább délkeleten, keleten eshet), amelyet nyugat felől elsősorban a Dunántúlon több helyen havas eső, eső vált fel. Délután, este átmenetileg a középső megyékben is lehet havas eső (esetleg eső). Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel a csapadék végén (főként a középső országrészben) kis mennyiségű ónos eső sem kizárt. Összességében (késő estig) a Nyugat-Dunántúlt leszámítva általában 2 – 7 cm közötti friss hó valószínű. A Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein (kb. 300 m felett) azonban 10-15 cm is hullhat. Az éjszaka második felében és vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor (kb. lepel – 1, 2 cm ). Síkvidéken a hőmérséklet várhatón előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok fölé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad. Éjszaka főként nyugaton olvadhat, majd vasárnap napközben az ország északkeleti harmadának kivételével ismét olvadás valószínű.

VIHAROS SZÉL, HÓFÚVÁS

A megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá (ált. 60-75, néhol > 75 km/h) fokozódó északnyugati, északi szél, a hó állagától függően hófúvást okozhat. Erre a legnagyobb esély a Dunántúli-középhegység mellett vasárnaptól az ország keleti harmadán van.

Forrás: met.hu

Fotó: Pixabay

likeold
a fb oldalunkat