Hirdetés
Felsőoktatás

Határidő közeleg: íme minden fontos teendő a felvételi ügyintézésről!

Fotó: eduline.hu
Győr+
2022.07.06. 07:39

Legkésőbb július 7-ig van lehetőségük a felvételizőknek arra, hogy benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal (OH).

Hirdetés

Mit NEM kell feltölteni?

Az idei eljárásban nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2022. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett magyar oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át – jelezték. Fontos viszont, hogy az idén külföldi középiskolában érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzőknek a dokumentumbenyújtási határidő július 13.

Mi a helyzet a nyelvvizsgával?

Ha a jelentkezés után szerezte meg a felvételiző a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadni.

Hirdetés

Nem csak sorrendet lehet módosítani

A személyes adatok változását szintén július 7-ig jelezhetik az érintettek az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Napokon belül véget ér az idei felvételi ügyintézés, ha már valaki kiszámolta a pontjait és sorrendmódosításon gondolkozik, akkor már nincs sok idő. Az Eduline összeszedte mikor és hogyan érdemes variálni.

Mikor derül ki, hogy feldolgozták-e?

A július 7-es határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart – emelte ki az OH. A 2022 szeptemberében induló képzések ponthatárait pedig várhatóan július 21-én hirdetik ki. Ahogy azt korábban az Eduline is megírta, azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-t is kapnak az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdhetnek szeptemberben – legkésőbb 2022. augusztus 5-ig az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről mindenkit e-mailben is értesítenek – olvasható a közleményben.

Forrás: Eduline

Kapcsolódó témák: #egyetem | #felsőoktatás | #felvételi | #főiskola |
likeold
a fb oldalunkat