Három halott, több súlyos sérült: tragédia az Árpád-hídon

MTI/ Győr+ Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
2024.07.04. 11:25

Menekülés közben, lopott taxival okozott balesetet egy férfi az Árpád-hídon. A borzalmas karambolban hárman vesztették életüket.

Három gépkocsi ütközött össze Budapesten, az Árpád hídon szerdán késő este. A balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek.

Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós több járműnek nekiütközött a híd Budára tartó oldalán.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Sajtóinformációk szerint a vétkes sofőr korábban ellopta, sőt, erőszakkal elrabolta egy taxis járművét, amivel menekülni kezdett, ekkor történt a tragédia.

Szintén sajtóhír, hogy a férfit nem sokkal korábban csekély mértékű kábítószer-fogyasztás miatt előállították a rendőrségre, ám szabadon engedték, ezt követően kezdett ámokfutásba.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az ügyben ma rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a rendőrség, ahol többek között közölték: a balesetet okozó 43 éves férfi, továbbá egy 32 éves nő és 34 éves férfi a baleset három halálos áldozata, további négy személy megsérült.

A rendőrség megerősítette: az okozó férfit korábban előállították és gyanúsítottként hallgatták ki csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása miatt. A férfi a drogfogyasztást elismerte, de tekintettel arra, hogy az őrizetbevétel feltételei nem álltak fenn, szabadon engedték – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó témák: #Budapest | #halálos baleset |