Halálos légi baleset: részvétét fejezte ki a honvédelmi miniszter

Szigeti Sándor Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala
2023.06.21. 16:39

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott szerdán délután Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Horvátországban történt magyar katonai légi balesettel kapcsolatban.

Amint arról beszámoltunk, halálos katonai légi baleset történt ma Horvátországban: a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között lezuhant Horvátország középső részén, Zadar közelében.

Délután fél ötre rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a honvédelmi miniszter:

A balesetet szenvedett magyar honvédségi helikopter háromfős kezelőszemélyzetének tagjai közül két fő kötelezettsége teljesítése közben, a haza szolgálatában elhunyt. A harmadik személyt továbbra is keresik” – kezdte rövid sajtótájékoztatóját a honvédelmi miniszter, aki hozzátette: az érintett családokat már értesítették, majd őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló hozzátartozóknak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: hasonló magashegyi kiképzésben évek óta részt vesznek a magyar katonák. Az esemény kivizsgálása folyamatban van. A magyar vezérkari főnök egy különleges szakértői csoporttal a helyszínre tart, hogy pontosan tisztázzák a baleset okait és körülményeit. Ezt követően tudunk majd újabb részletekkel szolgálni, az ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – hangsúlyozta a miniszter.

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #helikopter-baleset | #Horvátország |