Győrben is nagyon népszerű a vármegye- és országbérlet

MTI Fotó: Kóka Enikő
2023.05.15. 13:49

Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma, a MÁV-Volán-csoport elmondása szerint. Az új díjtermékek annyira népszerűvé váltak, hogy a hó eleji vásárlások javában felülmúlták a korábbi hónapok bérletértékesítési számait.

Összesen csaknem 304 ezer újfajta bérlet kelt el, ebből mintegy 220 ezer vármegyebérlet volt, melyek közül a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. Az eddigi számok alapján az 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb termék, amiből 68 ezer darabot adtak el.

A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy online veszi meg az újfajta bérletet, a MÁV app segítségével, amiből már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság.

Budapest mellett Pest vármegyében Vácon, vidéken pedig Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsen és Győrben vették a legtöbb vármegye- vagy országbérletet a pénztári és az automatás jegyváltások adatai szerint.

A MÁV-Volán-csoport szerint a hó eleji, intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.

Forrás: MTI

Kapcsolódó témák: #belföld | #MÁV | #MTI | #utazás |