Mávinform

Fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és érkező vonatoknál

MTI Illusztráció: MÁV
2023.03.29. 15:12

Fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, a késéseket a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti felsővezeték leszakadása okozta - közölte a Mávinform szerdán, kora délután az MTI-vel.

A Déli pályaudvar és Kelenföld között délután egy órára megjavították a leszakadt felsővezetéket. Fokozatosan csökkennek a késések a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon, valamint a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok esetében is. Rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó járatokra továbbra is számítani lehet.

A közlés szerint az elővárosi forgalomban kora délután, a távolsági járatok esetében késő délután állhat helyre a menetrend.

Szántód és Balatonboglár között továbbra is dízelmozdonyokkal közlekednek a vonatok egy kidőlt fa okozta felsővezeték-szakadás miatt, ezért a dél-balatoni vonal ezen szakaszán 20-30 perccel megnő a menetidő – tudatta a Mávinform.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #MÁV | #vasút |