Hirdetés
Mávinform

Fennakadás lehet a vasúti közlekedésben

Fotó: MÁV
Győr+
2022.07.22. 10:24

Fennakadást okozhat a rendkívüli hőség a vasúti közlekedésben, akár nagyobb késések is lehetnek - közölte a Mávinform.

Hirdetés

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben “káros anyagfeszültség” keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínhőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság.

Egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

Hirdetés

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.


A MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet.

Kapcsolódó témák: #hőség | #kánikula | #MÁV | #vasút | #vonat |
likeold
a fb oldalunkat