Hirdetés

Felhős, párás napok jönnek

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.11.21. 08:53

A jövő héten is párásan, ködösen indulnak a reggelek, napközben szeles, napos, felhős, változékony időre kell készülni.

Hirdetés

Vasárnap sokfelé indul párásan, ködösen a nap, helyenként ködszitálás is előfordulhat, és tartósabban párás, ködös körzetekre is számítani kell. Napközben a legtöbb napsütés előreláthatóan a déli tájakon és a Dunántúl keleti felén ígérkezik. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Északkeleten kissé megélénkülhet a délies szél. Hajnalban -2 és +5, délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is párás, ködös lesz a reggel, majd napközben délnyugat felől kisebb eső többfelé kialakulhat, de délnyugaton tartósabb esőre is számítani kell. Nyugaton megélénkülhet az északi szél. A legmagasabb hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Hirdetés

Kedden egyre nagyobb területen süthet ki a nap, számottevő csapadék nem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Napközben 6-11 fokra van kilátás.

Szerdán a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. Reggel országszerte fagyhat, napközben pedig 4-8 fokot mérhetünk.

Közel -10 fokos fagy jöhet szerdára

A hidegfrontot követő reggelek néhol már komolyabb faggyal indulhatnak.

Hétfőn hullámzó hidegfront vonul át hazánkon, mely mögött hidegebb légtömeg érkezik térségünkbe. Délutánonként még többfelé 10 fok közelébe emelkedhet a hőmérséklet, reggelente viszont nagy területen várható fagy. 

Kedden többnyire az északi, északnyugati tájakon csökkenhet pár fokkal 0 alá a hőmérséklet, szerdán azonban jóval hidegebb idővel indul a reggel. Szinte mindenütt készülhetünk fagyra, a szélcsendes időben a fagyra hajlamos nyugati tájainkon pedig akár a -10 fokot is megközelíthetik a minimumok. A friss előrejelzések szerint északkeleten felhősebb idővel indul a szerda, így itt nem tud ilyen mértékben lehűlni a levegő a hajnal folyamán.


Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat