Esős idő várható

Illusztráció: Freepik
MTI
2022.10.02. 20:02

A melegfronti felhőzet vasárnap délelőtt nyugat felől a Kárpát-medencét is elérte. Ez a front éjjel feloszlik a közelünkben, ugyanakkor változatlanul erőteljes marad az északnyugati áramlás a következő 36 órában, emiatt nagy területen szeles időre számíthatunk.

Hirdetés

 A nagyrészt összefüggő felhőzóna tovább terjeszkedik kelet felé. Északkeleten a gomolyfelhő-képződésből futó záporra, esetleg zivatarra, a Dunántúlon több helyen időszakos esőre lehet számítani.

Az éjszaka első felében főleg az ország délnyugati felén eshet, majd észak, északnyugat felől gyors felhőzetcsökkenés megy végbe, a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

Hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők. Helyenként fordulhat elő zápor. Az északnyugati szél főként a nappali órákban nagy területen lesz erős, hétfőn elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 8 és 13 fok között várható, de a szélvédett, kevésbé felhős völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 20 fok között várható.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás |