Hirdetés
Meteorológia

Erős lehűlés várható húsvétra

Fotó: Pixabay
MTI
2022.04.12. 06:55

Az előrejelzések többsége alapján erős lehűlés várható húsvétra: nagypéntekhez képest 8-10 Celsius-fokkal eshet vissza a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

A hét további részében egészen péntekig anticiklon alakítja az időjárást: egyre melegebb, száraz levegő érkezik az ország fölé. Csütörtökön és pénteken így már nagy területen alakulhat 20 fok felett a csúcshőmérséklet és átmenetileg az éjszakai fagyok is megszűnnek.

Nagypénteken viszont hidegfront vonul át Magyarország felett, így többfelé is előfordulhat eső, zápor, de csak kisebb mennyiségű csapadék valószínű. A frontot követően szombattól északnyugati, északi széllel jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, s ennek hatására húsvét vasárnapra a péntekihez képest nagyjából 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Hirdetés

Szombaton és vasárnap nagy területen erős lesz a szél is, húsvét hétfőtől pedig a hajnali fagyok is visszatérhetnek – tették hozzá. A záporok mellett néhol jégdara-zápor, továbbá esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat – írta a meteorológiai szolgálat.

Kapcsolódó témák: #húsvét | #időjárás | #meteorológia | #tavasz |
likeold
a fb oldalunkat