Zákány Szerszámház

Építkezés, térkövezés: ennek a gépnek biztosan hasznát veszed!

Fotók: Freepik, Zákány
Zákány Szerszámház
2022.05.04. 16:01
Hirdetés

A magyar építőiparban tapasztalható krónikus szakemberhiány, illetve az alapanyagok árának megszaladása sokakat arra késztetett, hogy az egyszerűbb munkákat maguk végezzék el. Szerencsére ma már az internetről könnyű tájékozódni a különféle munkák helyes elvégzéséről, már csak arra van szükségünk, hogy az alapanyagok mellett a megfelelő eszközöket is beszerezzük vagy béreljük. Jelen cikkben az egyik ilyen multifunkcionális eszközt, a téglavágó gépet vesszük górcső alá.

A téglavágó gép nevével ellentétben nem csak téglák vágására alkalmas, hanem igazi multifunkcionális eszköz. Mit érdemes róla tudnod?

A DIY reneszánsza

A téglavágó gépek és más eszközök nélkülözhetetlenek a precíz, jó minőségű munkához. A magas alapanyagárak, illetve a szakemberhiány miatt egyre többen döntenek úgy, hogy maguk végzik el a térkövezést, vagy építenek fel egy téglakerítést. Ezek a munkafolyamatok nem járnak akkora felelősséggel, mint egy teherhordó fal felépítése, így nem muszáj szakemberre bízni őket. Ezzel együtt a jó végeredményhez precíz munkára van szükség, ami a megfelelő eszközök beszerzése vagy bérlése nélkül meglehetősen problematikus.

A téglavágó gép funkciói

A falak építésénél sokszor szükséged lesz nem egész téglákra. Bár kalapáccsal, illetve sarokcsiszoló géppel is eldarabolhatod a téglát, egy téglavágó géppel sokkal jobb végeredményt kapsz, illetve gyorsabban és hatékonyabban dolgozhatsz. Arról nem is beszélve, hogy a mai alapanyagárak mellett nem szerencsés, ha sorra töröd a téglákat kalapáccsal, mire végre eltalálod a megfelelő méretet.

Ezen túl egy téglavágóval térkövet és csempét is vághatsz, ami azt jelenti, hogy rengeteg ház körüli építkezési, felújítási munkában segítségedre lehet.

Milyen téglavágó gépet válassz?

A modern gépek már fel vannak szerelve vízhűtéssel. Erre a vágás közben keletkezett hő és por elvezetése miatt van szükség. Ha teheted, csak újabb, vízhűtéssel felszerelt gépeket vásárolj!

A teljesítmény esetén érdemes a lehető legnagyobb teljesítményű gépet megvásárolni, mert gyorsabb és hatékonyabb munkát tesz lehetővé. A nagyobb teljesítményű gépek egy része ipari árammal megy, ezért győződj meg róla, hogy meg tudod oldani az áramellátást.

A könnyű szétszerelhetőség, szállíthatóság szintén fontos: sokkal komfortosabb mozgatást, használatot és karbantartást tesz lehetővé.

Fontos, hogy a gép fel legyen szerelve a megfelelő védőelemekkel, mert a vágás közben szilánkok keletkeznek, amelyek elpattanva sérülést okozhatnak. Bár munkavédelmi felszerelésben szabad csak dolgoznod, fontos, hogy minden védelmi szint a helyén legyen.

Ha szeretnél jó minőségű téglavágó gépek közül válogatni, keresd fel a megbízható barkácsáruház, a Zákány Szerszámház weboldalát. A hírlevélre is érdemes feliratkoznod, hogy értesülhess az újdonságokról és akciókról!

(X)

Kapcsolódó témák: #építkezés | #Zákány Szerszámház |