Győrzámoly

Elrepedt az öt települést ellátó főnyomó vezeték

Fotó: Pannon-Víz
Győr+
2021.05.19. 05:50

Győrzámolyon, a CBA áruház mellett szétroppant a környező településeket ellátó ivóvíz főnyomó vezeték.

Hirdetés

A Győr+ Rádió ma reggeli műsorának vendége a Pannon-Víz Zrt. vezérigazgatója volt.

Az adásban Rácz Attila elmondta: tegnap délután jelezték műszereik a jelentős nyomáscsökkenést, amelyet ma reggel háromnegyed ötre sikerült elhárítaniuk. Komoly nehézséget okozott, hogy a főnyomócső hossz irányban repedt, az éjszaka folyamán 12-15 emberük is dolgozott egyszerre a helyszínen.

A Pannon Víz Zrt. szakemberei reggelre helyreállították a vízszolgáltatást a településeket ellátó főnyomó vezetéken, megköszönve a lakosság türelmét. 

Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy a visszanyitás után ingadozni fog a víznyomás és átmenetileg el fog színeződni a víz.
Fotó: Pannon Víz Zrt.

Korábban írtuk:

A Pannon-Víz Zrt. hivatalos honlapja arról számol be, hogy Győrzámolyon, a CBA áruház mellett szétroppant a környező településeket ellátó ivóvíz  főnyomó vezeték.

A meghibásodás Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál és Mecsér településeket érinti.

Mint írják: „A hiba elhárítását azonnal megkezdtük. Győrzámolyra, a Zámolyi csatorna partján lévő CBA áruház parkolójába ivóvizes tartálykocsit irányítunk. Szerelőink kedd délután óta dolgoznak a helyszínen.” 

A bejegyzést később azzal frissítették, hogy többszöri javítás után is folyamatosan tovább repedt a műanyag (KMPVC) nyomócső. 

A hajnali órákra egy ideiglenes, föld feletti, 150 mm átmérőjű, 30 méter hosszú főnyomó vezetéket építenek fel a helyszínen. Ezen keresztül tudják helyreállítani az ivóvíz szolgáltatást. 

Forrás: Pannon-Víz

Hirdetés