Elindul a hatósági áras tűzifaprogram

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.09.18. 13:03

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni a vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál – írja a tűzifaprogram részleteit ismertető vasárnap reggeli közleményében az Agrárminisztérium.

Az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben az ország 152 értékesítési pontján. Az igényt személyesen, telefonon és emailben is lehet jelezni.

A kormány közleményéből kiderül, hogy háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható, melyet 3 kategóriába sorolnak:

Keménylombos: 30 000 Ft

Lágylombos: 19 000 Ft

Fenyő: 19 000 Ft

A tűzifa szállításának díját az ár nem tartalmazza, az átvételi pontról a felhasználási helyre, azaz a háztartásokig történő szállításról, illetve a fa feldolgozásáról a vásárlónak kell gondoskodnia. A program keretében magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vásárolhatnak tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímét igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) feltüntetett, címadatokkal megjelölt hatályos tartózkodási hely, vagy ennek hiányában lakóhely – írja a kormany.hu

Ezek az árak jóval alacsonyabbak, mint a jelenlegi piaci árak. Az áruhiányos környezetben 60 ezer forint körüli árak a legjellemzőbbek, de 100-120 ezer forintos árakkal is lehet találkozni, igaz, a feldolgozottsági fok eltérő lehet – teszi hozzá a portfolio.hu

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #energiaellátás | #rezsicsökkentés | #tüzifa |