Elhunyt a legendás magyar rockzenész

HAK Pixabay
2023.02.25. 09:12

Szomorú hírre ébredt február 25-én Magyarország zeneszerető közönsége: a Junkies hivatalos honlapján búcsúzott legendás basszusgitárosuktól, Riki Church-től. Ismét kevesebb lett a magyar rockélet egy remek sráccal...

A Junkies punk-rock zenekar 1993-ban alakult, s bár a közvetlen alapító tagok között nem volt ott Riki Church, de egy év múlva már ő volt a banda basszusgitárosa és már az első lemezen is Riki játszott.

Részese volt a zenekar legnagyobb sikereinek, személyisége, extravagáns megjelenése védjegyévé vált, csakúgy mint játéka. Számos fiatal a hatására döntött úgy, hogy belevág a zenélésbe és hangszerként a „bőgőt” választja.

Riki, balról a második… (Sajtófotó)

Riki 2020. június 21-én, huszonhat év után szállt ki a Junkiesból, ami akkor érthetően sokkolta a zenekar rajongóit, különösen annak fényében, hogy Barbaró Attila mellett ő volt az egyetlen, aki a zenekar összes lemezén játszott. Egyes információk azt képviselték, hogy a banda és Riki között a konfliktus már régóta tartott, ám igazából hivatalos megerősítés sehonnan nem érkezett, s el kellett fogadni, hogy a Junkies talán a legismertebb arca nélkül folytatja tovább.

Viszont amit most kell elfogadni, az sokkalta kegyetlenebb: Riki Church basszusgitárja örökre elhallgatott, több zenét sem szerez már. A Junkies hivatalos honlapján február 25-én reggel jelentette be a szomorú hírt, hogy a kiváló zenész elhunyt…

„Drága Riki!
Próbáljuk megérteni, hogy nem vagy többé. Üresség és végtelen szomorúság marad utánad. Még tudtunk veled beszélni az elmúlt napokban, együtt reménykedtünk, hogy végül jóra fordul minden. Sajnos nem így történt. Életünk hatalmas darabját viszed magaddal. Nyugodj békében!”

Isten Veled Riki, sok jó zenész vár már Rád odafenn!

Kapcsolódó témák: #gyász | #zene |