Hirdetés
MÁV

Elállnak a csütörtökre tervezett sztrájktól a mozdonyvezetők

Illusztráció: MÁV
MTI
2022.03.09. 19:30

A Mozdonyvezetők Szakszervezete eláll a március 10-től tervezett sztrájk megtartásától az orosz-ukrán háborús helyzetre, a háborús menekültek növekvő számára tekintettel, és a humanitárius célú segítségnyújtás érdekében.

Hirdetés

A szakszervezet közleménye szerint a sztrájkkövetelések teljesítéséről szóló folyamatos tárgyalásokat fenntartják a munkáltatóval.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének küldött-közgyűlése február 2-án döntött arról, hogy március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet a vasúti személy- és áruszállítás területen, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset-veszteségük kompenzálására.

Hirdetés

A szakszervezet tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évi nulla százalékos béremelés és a magas infláció miatti reálkereset-veszteséget a munkáltató nem kívánja kompenzálni.

A MÁV korábban alaptalannak és jogszerűtlennek tartotta a sztrájkbejelentést arra hivatkozva, hogy a tavaly megkötött hároméves bérmegállapodásban foglaltakat a munkaadó 2021-ben maradéktalanul betartotta, és 2022-ben is betartja.

A vasúttársaság szerdai közleményben üdvözölte a Mozdonyvezetők Szakszervezetének döntését, és hangsúlyozta, a mostani helyzetben kiemelten fontos, hogy az ország kiszámítható és biztonságos közlekedési szolgáltatásokra támaszkodjon, ezen belül is a vasúti személy- és áruszállítás folyamatosan, gördülékenyen biztosított legyen.

Kapcsolódó témák: #háború | #közlekedés | #MÁV | #sztrájk | #vasút |
likeold
a fb oldalunkat