Bevándorlás

Egyre erőszakosabbak a migránsok – VIDEÓ!

Fotó: MTI
Győr+
2022.02.18. 06:57

Már nem csak kövekkel, botokkal vagy gázspray-vel támadják a rendőröket és katonákat a déli határon. Az elmúlt napokban a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon üveggolyókat dobtak vagy lőttek a határ védői felé és két esetben fegyvert vagy annak utánzatát is látták illegális migránsoknál.

Hirdetés

Határsértésre készülő férfiak nagyobb csoportja támadt rá 2022. február 15-én este a Készenléti Rendőrség ideiglenes biztonsági határzárnál szolgálatot ellátó járőreire. A migránsok nagyobb fadarabokat dobáltak a rendőrök irányába, majd 1-2 centiméteres üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk. A járőröknek a támadás ellenére sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépést. Ezt követően két esetben is fegyvernek látszó tárgy tűnt fel egy-egy migráns kezében.

Másnap, február 16-án éjszaka egy férfi „csőre töltést” imitált a járőrök irányába, később – folyamatos fenyegetőzés mellett – jól láthatóan egy pisztolyra hasonlító tárgyat tett zsebre. Majd kövekkel és fahusángokkal dobálták a szolgálatellátókat, akik ezt a bejövetelt is megakadályozták.

Néhány órával később a Magyar Honvédség járőrei láttak két férfit, akik egy távcsővel felszerelt feltehetően légpuskával jelentek meg az ideiglenes biztonsági határzárnál.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csak idén – másfél hónap alatt – 28 alkalommal támadtak meg rendőröket és katonákat az illegális migránsok, ezzel több tucat gépjárművet rongáltak meg. Minden második napra jut egy erőszakos támadás az érintett határszakaszon.

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #migráció | #migránsválság |