Égből pottyant csomagok

Győr+ Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága
2023.09.26. 09:15

Milliós csomagok hullottak a csillagos égboltról Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében. A légteret próbálták kihasználni a csempészek, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai sikeresen megakadályoztak.

A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen éjszakai terepszemlére indultak a Tuzsér és Komoró közti külterületen. Az egyenruhások a légtérből halk motorhangra lettek figyelmesek, majd folyamatos tompa puffanásokat hallottak. A csomagok landolása után egy ember érkezett a több mint ezer doboz zárjegy nélküli „légipostájáért”, akit a hőkamerák buktattak le.

Összesen 1190 doboz adózatlan füstölnivaló repülte át az eget, aminek megtalálásában Koda, a NAV cigarettakereső kutyája segített.

A pénzügyőrök a több mint 2,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A 23 éves kisvárdai férfi ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást, aki közel négymillió forint bírságra is számíthat.

A NAV pénzügyőrei még a levegőben is folyamatosan óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt. Koda beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást. – írja közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága.

Kapcsolódó témák: #cigaretta csempész | #NAV |