Hirdetés

Ebösszeírást tartanak Győrzámolyon

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.08.15. 20:03

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és az(oka)t aláírva a Polgármesteri Hivatalba eljuttatni.

Hirdetés

Győrzámoly Község Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján az önkormányzati ebrendészeti feladatok ellátása céljából, az állat tartója és más személyek jogainak, személyi biztonságának és tulajdonának védelme, valamint a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásai miatt, a jogszabályban meghatározott adattartalommal ebösszeírást végez – jelent meg ma a tájékoztatás a község Facebook oldalán.

A közleményben emlékeztetnek rá: az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor határidőben köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás időtartama: 2022. szeptember 1. – 2022. október 31.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni és az(oka)t aláírva a Polgármesteri Hivatalba eljuttatni: személyesen a hivatalban lévő gyűjtőládába helyezve, levélpostai úton megküldve (9172 Győrzámoly, Rákóczi út 45.), vagy szkennelve az onkormanyzat.gyorzamoly@gmail.com e-mail címre megküldve (az üzenet tárgyában kérik megjelölni „ebösszeírás”)ügyfélkapun keresztül megküldve az e-papír szolgáltatást igénybe véve https://epapir.gov.hu/ .

Az ebösszeíró adatlap papír alapon igényelhető a hivatalban és letölthető az alábbi linkről: https://www.gyorzamoly.hu/onkorm…/letoltheto-nyomtatvanyok Felhívják egyúttal az ebtulajdonosok figyelmét arra, hogy: 2013. január 1-jétől – a hivatkozott törvény szerint – a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó minimálisan 45.000,-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, ezért aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt szíveskedjen pótolni.

Az ebösszeírásnál a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni. Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

Forrás: Győrzámoly község Facebook oldala

Kapcsolódó témák: #ebösszeírás | #Győr-Moson-Sopron megye |
Hirdetés