Hirdetés
Foglalkoztatás

Csökkenő munkanélküliség, növekvő minimálbér

Fotó: Győr+ Archívum
Zombai-Kovács Ákos
2021.11.03. 09:42

Jelentős fejlődés a foglalkoztatásban - interjú Simon Róbert Balázzsal.

Hirdetés

Januártól bruttó 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezerre a garantált bérminimum, az erről szóló megállapodást a tervek szerint november közepén írják alá.

Ezt Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő mondta a Győr Plusznak, aki kiemelte, több tízezer forinttal magasabb összeg marad majd a munkavállalók zsebében 2022-től. A képviselő arról is beszélt, hogy tovább csökkent a munkanélküliség idehaza, 250 ezernél is kevesebben vannak állás nélkül, számuk közel egynegyedével csökkent, az egy évvel korábbihoz képest.

Hirdetés

„A szeptemberi, legfrissebb adatok szerint 250 ezerre csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ami majdnem negyedével kedvezőbb adat, mint egy évvel korábban” – mondta Simon Róbert Balázs. „Bővült a foglalkoztatottság is, a legaktívabb, 15-74 éves korosztályban 4 millió 687 ezerre nőtt a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Jó hír az is, hogy a tervek szerint november közepén aláírják a megállapodást a minimálbér bruttó 200, a garantált bérminimumnak pedig bruttó 260 ezer forintra emeléséről szóló megállapodást, ez közel 2 millió embernek jelent majd komoly segítséget 2022-től” – emelte ki a képviselő.

„Mindennek az alapja a gazdaság, ami meglepően jól teljesít és nagyon hamar talpra állt a járvány harmadik hulláma után, a jól pörgő termelés az alapja a béremeléseknek is” – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs. „Tagadhatatlan, hogy nem jók a Covid-számok Magyarországon, benne vagyunk a negyedik hullámban, egyre több a megbetegedés, de az is tény, hogy a kórházba kerülő, súlyos esetek többsége az oltatlanok közül kerül ki” – mondta az országgyűlési képviselő. „Kérek mindenkit, aki csak teheti, regisztráljon akár az első, akár második vagy a harmadik adag vakcinára, bebizonyosodott, hogy csak ez véd meg bennünket a járványtól és csak a megfelelő átoltottság mellett tud tovább menni a normális életünk” – zárta szavait a politikus.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos
Kapcsolódó témák: #foglalkoztatás | #minimálbér |
likeold
a fb oldalunkat