Hirdetés
Nemzeti Elővágta

Csetény lovasa nyerte az Iváni Vágtát

Fotó: vagta.hu
mti
2021.07.04. 11:29

Csetény lovasa, Vörös József nyerte meg az Iváni Vágtát szombaton Marina nevű, hatvan százalékban telivér génekkel rendelkező lovával.

Hirdetés

Hajtó Péter – aki egyben a Győr-Moson-Sopron megyei település polgármestere is, és csak névrokona a győri önkormányzati képviselőnek – elmondta, hogy Iván új helyszínként csatlakozott idén a Nemzeti Vágta versenysorozatához és az elővágta első három helyezettje vesz részt az októberi Nemzeti Vágtán.

Másodikként Tata lovasa, Mátyás Edina, harmadikként pedig Abony lovasa, Szboray Viktória ért célba a felnőtteknél.

Hirdetés

A felnőtt futamoknál tíz lovas indult.

A polgármester hozzátette, hogy megrendezték a Kishuszár Vágtát is, amelynek tizennégy 10 és 16 év közötti indulója volt.

A kishuszároknál Fülöpszállás lovasa, Látos Lili ért célba elsőként, másodikként Dunaszeg lovasa, Nagy Noémi, a harmadik pedig Felsőpakony lovasa, Nagy Regina lett.

Hajtó Péter kitért arra is, hogy az 1080 méter hosszú és 12 méter széles pályát egy hónapja kezdték építeni, a felnőtteknek két és fél, a kishuszároknak két kört kellett menniük.

A futamok nézőszáma “várakozáson felüli” volt – fűzte hozzá.

A kísérőprogramok közt egyebek mellett volt légtorna, lovastorna, csikós és puszta ötös bemutató, de terepfutó versenyt is rendeztek 10 és 5 kilométeres távokon – sorolta, hozzátéve, hogy egy egykilométeres távon jótékonysági futást is rendeztek, amelynek bevételét fele-fele arányban a helyi állatmenhely és a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete javára fordítják.

A Nemzeti Vágta idei elővágta sorozata június 19-én kezdődött a Vajdasági Vágtával és szeptember 18-án zárul a Hevesi Vágtával. A Nemzeti Vágta október 2-án és 3-án lesz Budapesten a Hősök terén.

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #Nemzeti Vágta |
likeold
a fb oldalunkat