Bővült az egészségügyre fordított forrás

Győr+ Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.10.18. 14:46

Az egészségügyre fordított forrás folyamatosan nőtt az elmúlt években, az egészségügyi kasszában ma kétezer milliárd forinttal több pénz van, mint amennyi 2010-ben volt. Ennek köszönhető, hogy a gyógyítás, a betegségek korai felismerése és megelőzése mellett jut pénz fejlesztésekre, béremelésekre is - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Baján.

Az orvosok bérét a nagyarányú emelés kétszeresre, 2,5-szeresre növelte, ezekhez igyekszünk igazítani a szakdolgozói béreket. A lépés első üteme idén nyáron megtörtént, a második jövő márciusban lesz, a szakdolgozók és más egészségügyi dolgozók béremelésére idén 50 milliárd forintot jut”hangsúlyozta Rétvári Bence.

2010 óta 54 rendelőintézet újult meg és 23 új épült Magyarországon azért, hogy az ellátás minél közelebb legyen a lakossághoz.

Nő a magyar emberek egészségben eltöltött éveinek száma, az Eurostat adatai szerint amíg ezen a téren Magyarország 2010-ben még csak 5, ma már 13 országot előz meg az Európai Unióban. E komoly előrelépésben szerepe van az egészségügyi fejlesztéseknek, az egészségesebb étkezésnek, a mindennapos iskolai testnevelésórának, a chipsadónak és más intézkedéseknek is.

Kapcsolódó témák: #ápoló | #bérfejlesztés | #egészségügy | #orvos |