Békemenet – Orbán Viktor: foglaljuk el Brüsszelt!

MTI Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.06.01. 16:11

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit javasolta Brüsszelbe küldeni a miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Margitszigeten.

Orbán Viktor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet résztvevői előtt tartott beszédében azt mondta, Brüsszelben van már elég háborúpárti politikus, ezért inkább a Fidesz-KDNP jelöltjeit kell oda küldeni, élükön Deutsch Tamással, hogy foglalják el Brüsszelt.

“Ott éppen a magunkfajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében” – fogalmazott.

Budapest, 2024. június 1. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

Felidézte a kormánypártok 2022-es választási győzelmét, azt mondta, “győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát”, de hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

Orbán Viktor üzent a kárpátaljai magyaroknak is: nincs már messze a nap, amikor “sorsotok jobbra fordul”.

A magunk kitartó tempójában még végig kell csinálnunk a jövő hetet, az lesz az igazi kampány – jelentette ki szombaton Budapesten, a Békemenet résztvevői előtt elmondott beszédében a miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki azonban arra is figyelmeztetett: papírforma-győzelem a politikában nem létezik. Orbán Viktor úgy fogalmazott: “még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról”.

Kijelentette: a Fidesz óriási “gólhelyzetben” van, ezt azonban be is kell rúgni. A kormányzati munkában a rutin előny, de a kampányban a rutin méreg, a rutin öl – jegyezte meg, hozzátéve: a megszokott győzelem elkényelmesít.

Hangsúlyozta, hogy a feladat olyan nagy, amilyet még sosem lehetett látni: meg kell akadályozni, hogy Európa a háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Európa ugyanis ma háborúba készül, “naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszainak átadását” – fűzte hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz-KDNP-szövetség Európa legnagyobb békehadtestje – emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton Budapesten, a Békemenet résztvevői előtt a Margitszigeten elmondott beszédében.

A kormányfő kijelentette: úgy kell megnyerniük az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból. Emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 2006 ősze óta minden választást megnyert, parlamentit, önkormányzatit és európait. “Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban. Abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita” – fogalmazott, hozzáfűzve: a Fidesz-KDNP tábora a legnagyobb, egysége a legszilárdabb egész Európában, és a kormánypártok tudnak a legjobban kampányolni, övék a legnagyobb választási hadsereg.

“Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadtestje, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje” – mondta.

Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll. “Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy.”

Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció – mondta a miniszterelnök szombaton Budapesten a Békemenet résztvevőinek. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, “ha mind elmegyünk és mind szavazunk”.

A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell – fűzte hozzá. Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és “egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót”.

Orbán Viktor azt mondta, “ősszel az amerikaiak békepárti elnököt választhatnak és velük összehozhatjuk az össznyugati-transzatlanti békekoalíciót”; az év elején még “kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk” az egész nyugati világban.

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott, tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! – hangoztatta.

Kapcsolódó témák: #Békemenet | #Budapest |