Békemenet – elindult a tömeg a Széchenyi térről

MTI Fotó: MTI/Balogh Zoltán
2024.06.01. 13:57

Elindult a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet szombat délután a fővárosi Széchenyi térről a Lánchíd pesti hídfőjétől. A Békemenetet idén a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval rendezik meg.

A Békemenet az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonul a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.

Az esőben gyülekezők a rakpart Akadémia és szállodasor közti területén álltak, valamint a téren, a környező utcákban, a rakparton és a Lánchídon is várakoztak a szimpatizánsok. A résztvevők egy ” NO WAR ” feliratú molinó mögött sorakoztak fel. A molinó mögötti tömegben feltűnt Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, ifj. Lomnici Zoltán a CÖF-CÖKA szóvivője, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt publicista, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a CÖF alapítója, Stefka István újságíró, Széles Gábor vállalkozó, Fásy Ádám előadóművész, Pataky Attila énekes is.

A résztvevők közül többen “Hajrá Magyarország!”, “Fidesz”, “Szavazz! Június 9.”, “No war, No gender, No migration” feliratútáblákat, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, illetve megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.

Kapcsolódó témák: #Békemenet | #belföld |