„Azért vagyok más, mert angyalokkal játszom” – csodás dal az autizmusról

Havassy Anna Katalin Fotó: youtube.com
2023.04.02. 10:06

Igaz, hogy a dal nyolc évvel ezelőtt látott napvilágot, viszont mondanivalója nincs időhöz kötve, minden egyes pillanatban eszerint kellene élni. A zeneszám az autizmusról szól, arról, hogy az autisták egytől egyig földre szállt angyalok és szeretetre születtek.

Az „Angyalokkal játszó” című dal és a hozzá tartozó klip 2015-ben jelent meg, szövegét Kamarás-Fekete Tímea és Hajdú Zsuzsanna írta, a zenéjét pedig Schrott Péter „Schroti” a Continoom zenekar frontembere, hazánk egyik legkedveltebb és legsokoldalúbb rock hangja szerezte. Kamarás Fekete Tímea színésznő, énekesnő sem ismeretlen a hazai közönség előtt, számos alkalommal láthatta már a közönség színházakban, tv-s szerepekben és természetesen színpadon is.

Közös daluk azért született meg, mert szerették volna a saját eszközeikkel felhívni a figyelmet arra, hogy az autizmus nem betegség, és nem fogyatékosság. Csak a létezés egy módja… Ők angyalokkal játszanak.

A dal szövege leginkább egy üzenet arról, hogy ne féljünk attól, ami ismeretlen, ami szokatlan. Elfordulás vagy ítélkezés helyett inkább ismerjük meg az autizmust, az autistákat. Ha tehetjük, tudjunk meg minél többet erről az állapotról, számos szakirodalom, személyes elbeszélés születet már meg a témában. Az „Angyalokkal játszó” videójának forgatása egyébként a gyöngyösi Autista Segítő Központban zajlott, ahol az ottani diákok szerepelnek a képsorokon.

S talán minden további szó felesleges, beszéljen helyettünk a szöveg és a zene, amelyet ne csak ma, az autizmus világnapján hallgassunk! Sőt, éljünk az üzenete szerint minden egyes nap!