Az RC Pannonhalma 2020 hősei mentettek életet Szegednél

Havassy Anna Katalin
2022.05.05. 10:26

Egy megdöbbentő videóra lettünk figyelmesek ma reggel a közösségi médiában, amelyen az látható, hogy bátor férfiak egy balesetnél segítenek, vélhetően megmentve ezzel a sofőr életét. Kiderült, régiónkhoz köthetők a bátrak, az RC Pannonhalma 2020 tagjai.

A videón egy baleset helyszíne látható, ahol egy kisteherautó az oldalára borulva fekszik, felette egy nagyméretű közlekedési táblával. Ezt a táblát próbálják elhajlítani annyira a segítők, hogy a balesetes autó ajtaja résnyire kinyílhasson, s a bajba jutott utas kimászhasson. Minden pillanatok alatt történt, a kocsi alól lángok csaptak fel, s hallani, ahogy „Go, go!” felkiáltásokkal sürgetnek mindenkit. Szerencsére a mentési akció sikeresen zárult, a fülkében rekedt férfi ki tudott mászni, a segítők is leugráltak a roncsról, majd egy porral oltó készülékkel közelítenek az lángok felé. A videó itt megszakadt, tehát ennyi, amelyet a kívülálló látott.

Megdöbbenve vettük észre, hogy ismerős arcokat is felfedeztünk a RC Pannonhalma 2020 videóján. Rögtön tárcsáztuk is egyiküket, Tálos Gergő hangját hallva pedig megnyugodtunk: tényleg minden rendben van.

„Az RC Pannonhalma 2020 tagjaival tizenegyen keltünk útra Székelyudvarhelyre, ahol Böjte Csabával találkozunk majd, mert adományokat viszünk nekik. Az M5-ös autópályán haladtunk, amikor Kecskemét és Szeged között észrevettünk egy balesetet: egy autószállító tréler rajta 4 személyautóval felborult. Mi értünk oda elsőként és tudtuk, hogy cselekednünk kell!” – kezdte Gergő, majd azzal folytatta, hogy sok mindent próbáltak, hiszen a román sofőr a fülkébe szorult, az idő pedig ellenük dolgozott.„Az ablakot is próbáltuk betörni, de semmi nem sikerült, így egyértelmű volt, hogy a közlekedési táblát kell annyira elhajlítani, hogy kinyithassuk az ajtót. Felmásztunk a roncsra, de lentről is segítettek. Végül sikerült annyira elnyomnunk a táblát, hogy a sofőr ki tudott bújni megnyílt résen. Utána többen próbáltak oltani is, de az már nem sikerült, a tréler teljesen kiégett.”

A sofőr nem beszélt magyarul, így angolul kommunikáltak vele Gergőék, amelyből kiderült, hogy elaludhatott a volánnál. Sokkos állapotban volt, ami nem csoda egy ilyen baleset és kimenekítés után.

„Hálásak vagyunk, hogy segíthettünk, s hogy talán az utolsó pillanatokban sikerült megmenteni egy ember életét. Nem volt kérdés, hogy azonnal megállunk, leállítjuk a forgalmat és valamit kitalálunk. Vigyáznunk kellett persze magunkra is, de ebből is látszik, hogy Isten áldása itt van velünk.” – zárta Tálos Gergő, aki társaival, a RC Pannonhalma 2020 tagjaival már ismét úton van Böjte Csabáékhoz.

Kapcsolódó témák: #baleset | #életmentés |