Hirdetés

„Az oltás egy golyóálló mellény”

Győr+
2021.09.17. 07:33

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott, ahol számos fontos témát érintettek.

Hirdetés

A beszélgetés elején a 15 éve elhangzott öszödi beszéd került szóba, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: azok közé tartozik, akik nem változtatták meg a véleményüket az őszödi beszédről.

Hozzátette, ”ijesztő , hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, becsapta az embereket, majd elvette az emberek pénzét, és csődbe vitte az országot, ma ez az ember a baloldal vezetője.”

Hirdetés

A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, az öszödi beszédnek súlyos gazdaságpolitikai következménye is volt, ugyanis az akkori irányítással éveket vettek el az emberek életéből, és csődbe vitték az országot az akkori vezetők. Hozzátette: jövőre sikerülhet minden gazdasági lépéssel helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat.

A nemzeti konzultáció befejeződött, a válaszokat összesítették és kiértékelték. Orbán Viktor a nemzeti konzultációról szólva elmondta: nagy jelentőségű és segíti a döntéshozatalt.

Utalt rá, hogy az 1990-es évek elején törekedtek arra, hogy olyan kormányok legyenek majd, amelyek két választás között is lehetőséget adnak arra, hogy elmondják a véleményüket az emberek. Ez mára már megvalósult, figyelembe veszik az emberek válaszait. Elhangzott, hogy a konzultációnak következményei is lesznek. Az egyik ilyen döntés már megvalósult: a rászorulók részére megmaradt a hitelmoratórium. A miniszterelnök utalt rá, hogy szerinte lesz még pár ilyen döntés, amelyről majd hétfőn, a parlamentben is beszél majd.

Kitért arra is, hogy a mostani nemzeti konzultáció igencsak széles körben tett fel kérdéseket az embereknek: az alaptörvénytől kezdve a migrációig rengeteg kérdés felmerült. Ez pedig segítség az embereknek és a kormányzatnak is.

Kiemelte: „a járvány megváltoztatja az életünket, nehéz évtized előtt állunk, és ennek egyik eleme lesz, hogy járvány- és migrációs hullámok lesznek.” Ezekre pedig fel kell készülni, s az emberek hangot adtak annak milyen formában szeretnék ezt, milyen biztos pontokat remélnek.

„Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgozunk” – mondta a kormányfő, s ezzel arra utalt, hogy már korábban születtek döntések arról, hogy az idei növekedés 5,5 százalék felett legyen.

Hangsúlyozta, hogy az újraépítési pénzek hitelek, de Brüsszel ezt most nem akarja adni, mert viták merülnek fel az LMBTQ kérdések tekintetében. Kiemelte tovább, hogy „ha segélyre építjük a gazdaságot, akkor idővel csődbe megy az ország.” Magyarországon 2010 után munkaalapú gazdaság van, és jelenleg többen dolgoznak, mint korábban bármikor. Az uniós tagság fontos hazánknak, mert piacot ad az országnak. „Az utolsók között leszünk az unióban, ha egyszer befejezi a pályafutását” – jelentette ki.

A koronavírus-járvány negyedik hullámáról beszélve Orbán Viktor elmondta, lesz negyedik hullám, viszont a negyedik hullám súlyossága a beoltottak arányától függ majd.

Jelenleg a kötelező maszkviselésről nincs szó, de természetesen aki szeretne hordni, az nyugodtan megteheti, s ara kért mindenkit, hogy legyen óvatos!

Hallgasd meg a teljes interjút!

Az elszigtelés nem oldja meg a vírus okozta problémát, de a védekezéshez szükséges a cselekvőképesség fenntartása. A rendkívüli jogrend állapota az év végégig maradni fog. Az oltottaknál rendkívül alacsony a súlyos megbetegedések kockázata, azért továbbra is arra bíztatnak mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel!

A fiatalok oltottságáról szólva elmondta, sokan azt hiszik, hogy a vírus nem érinti őket, ezért is fontos, hogy időben beoltasság magukat. Az vakcina felvétele egyfajta golyóálló mellény a vírussal szemben. Utalt rá, hogy a magyar emberek sajátos jellemvonása, hogy amíg nincs baj, addig a magyar ember nem csinál olyat, amit nem akar. Viszont most fontos, hogy mindenki győzze le a rossz szokásait! – bíztatott a kormányfő.

Az eucharisztikus kongresszusra vonatkozóan is kapott kérdést Orbán Viktor, amellyel kapcsolatban elmondta: óriási esemény volt, az pedig különösen, hogy a pápa tiszteletét tette. Meg akart bennünket látogatnni, fontosak vagyunk neki, ezt személyesen meg is erősített a megbeszélésen. Kerültük azokat a témákat, amikben nem értünk egyet” – mondta Orbán Viktor.

A családok kérdésében egyetéertettek, Ferenc pápa kijelentette, a családok védelme érdekében folytatott harc fontos Európa jövője szempontjából.

A család apa, anya és gyerek, ebben nincsen vita – továbbította a pápa álláspontját a kormányfő. Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy Ferenc pápa arról is meggyőzödhetet, hogy hazánkban szemben Nyugat-Európával szabad a zsidó élet.


Kapcsolódó témák: #Magyar Kormány |
likeold
a fb oldalunkat