Az év legforróbb napja lehet a mai

Győr+ Fotó: Pannon-Víz
2023.08.27. 07:57

Forró idővel búcsúzik a hét, délutánra akár 38 fok is lehet.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak délután a Dunántúl fölé sodródhatnak fátyolfelhők. Csapadék nem várható. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton néhol erős lesz. Hajnalban 17-23 fokig hűl a levegő. Délután 33-38 fok közötti forróság várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn az ország nagy részén még marad hőség, de nyugatra már érdemi lehűlés érkezhet. Késő délután, este nyugaton már záporok, zivatarok alakulhatnak ki, köztük heves zivatarok is. A Dunántúlon az északias, a Dunától keletre a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lökések. A hőmérséklet napközben 28-38 fok között tetőzhet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kedden többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, helyenként heves zivatarokra. A légmozgás sokfelé lesz élénk, erős, zivatarok környezetében viharos. A csúcshőmérséklet 25 és 35 fok között alakulhat, 30 fok fölé még keleten, északkeleten emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #hőségriadó | #kánikula |