Augusztus 28-án érvénybe lép a MÁV utószezoni menetrendje

Győr+ Fotó: MÁV
2023.08.22. 11:40

Jövő hétfőn, augusztus 28-án startol az utószezoni menetrend, ezzel biztosítva a főszezon utáni négy hétben, szeptember 24-ig a sűrűbb közlekedést, átszállás nélküli eljutást a Balatonhoz.

Budapestről a Balaton déli partjára továbbra is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k. A keszthelyi Balaton InterCity vonatokban első osztályú, prémium- és bisztrókocsi teszi kényelmesebbé az utazást, míg a nagykanizsai közlekedő Tópart InterCity-k a gyorsvonatiak mellett másodosztályú InterCity kocsikkal kiegészülve közlekednek. A biciklisek is bátran választhatják ezeket a járatokat, hiszen mindkét déli parti InterCity nagykapacitású kerékpárszállító kocsit is továbbít, melyekre a kerékpárhely foglalása kötelező.

A Győr és Keszthely között kapcsolatot teremtő Tanúhegy sebesvonat az utószezonban hétvégi napokon közlekedik, biztosítva a csoportok és biciklisek könnyebb, kényelmesebb utazását a Balaton északi partjára. Győrből 8:07-kor indul, Keszthelyre 11:11-kor érkezik, ellenkező irányban Keszthelyről 18:44-kor indul és Győrbe 21:49-kor érkezik. A sebesvonaton nagykapacitású kerékpárszállító kocsi is közlekedik, amibe a helybiztosítás érdekében kötelező a kerékpárhely foglalása. A sebesvonathoz csatlakozva Tapolcáról a hétvégi napokon csatlakozó személyvonat indul 10:44-kor Balatonfüredre, valamint 18:36-kor Révfülöpről Tapolcára.

Az utószezonban hétvégi napokon új személyvonat indul Balatonfüredről Tapolcára 12:13-kor, valamint Tapolcáról Balatonfüredre 14:30-kor.

Kapcsolódó témák: #balaton | #máv | #nyár |