Átadták a nagyszentjánosi vásárcsarnok építési területét

Győr+
2022.03.17. 11:52

Vásárcsarnok épül Nagyszentjánoson. A beruházás a település központi részén valósul meg, célja a településen és a környéken élő kistermelők számára egy árusító hely létrehozása - jelezte közleményében Nagyszentjános Község Önkormányzata.

Vásárcsarnok épül Nagyszentjánoson. A beruházás a település központi részén valósul meg, célja a településen és a környéken élő kistermelők számára egy árusító hely létrehozása. A beruházás teljes költsége 258,94 millió forint, bővebb információ pedig a nagyszentjanos.asp.lgov.hu weboldalon érhető el. A projekt kivitelezője a Loland Építő Kft – szerepel a közleményben.

A „Helyi gazdaságfejlesztés Nagyszentjános községben ” című projekt keretében egy vásárcsarnok épül Nagyszentjánoson. Az épület fő funkciója, hogy helyet biztosítson a település közösségei számára a településen és környezetében lévő kistermelők áruinak árusítására, ezzel létrehozva egy piac és vásárépületet. A fogadó tér egyben összeköti a nagy árusít teret, illetve a raktárakat, és vizes helyiségeket (kiszolgáló helyiségeket) magába foglaló épületet.

Az épület megközelítése, bejárata a Templom köz felől kerül kialakításra. Az épület főbejáratához a telken belül – a piactér mellett – kialakításra kerülő sétányon keresztül jutunk. Az épülettől függetlenül a bejárat közeli fogadóépületben kerülnek elhelyezésre a piachoz tartozó kukák, illetve kukamosó is. A projekt célja: olyan falusi helyi piac kialakítása, amely a helyben megtermelt, és házilag előállított mezőgazdasági termékeket értékesít, emellett a termelőket olyan termékek előállítására ösztönzi, melyek a piacon is megállják a helyüket. nagyszentjánosi helyi piac egész évben nyitva tart, ezért mellőzzük a szezonalitást is. Az önkormányzat által tervezett helyi termékkonferenciákkal és előadássorozatokkal a helyi termelők látókörének szélesítését tudják biztosítani, ezzel új elméletek, termelési technikák megismertetése és a szakmai felkészültség fejlesztése is lehetővé válik. Nagyszentjános Község Önkormányzata a helyi igények keretében, s az átlagkeresethez mérten kialakított árakkal szeretné a kínálati oldalt vonzóbbá tenni – részletezik a közleményben a projektben szereplő terveket.

A „„Helyi gazdaságfejlesztés Nagyszentjános községben” ” című, TOP-1.1.3-15-GM1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Nagyszentjános Község Önkormányzata. A támogatás összege: 240.353.813 Ft, a projekt teljes költsége 258.936.985 Ft.. Az építkezés kivitelezője a Loland Építő Kft. Bővebb információ a www.nagyszentjanos.asp.lgov.hu weboldalon érhető el.
Kapcsolódó témák: #nagyszentjános |