Állandósul a kulturális dolgozók emelt bére

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2023.01.10. 12:24

Beépülő bérfejlesztéssé válik és állandósul 2023-tól a 2022-ben megvalósult 20 százalékos bérkiegészítés a kulturális szférában, a kormány 2023-ban az új költségvetésben is biztosítja a közfeladatot ellátó kulturális dolgozók korábban megemelt bérkiegészítését - ismertette a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Hirdetés

A minisztérium a közleményben kiemeli, hogy lezárultak a véglegesített bérfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Pénzügyminisztérium között.

Azok a kulturális közfeladatot ellátó foglalkoztatottak, akik 2022-ben megkapták a bérkiegészítést, 2023-ban is számíthatnak megemelt összegű bérre, a 20 százalékos bérkiegészítés jelenleg mintegy háromezer intézmény 28 ezer munkatársát érinti, ami egy újabb fontos állomás a kulturális szférában dolgozók megbecsülése és elismerése jegyében – hangsúlyozza közlemény.

A kormány célja, hogy a kulturális terület dolgozóit megbecsülje, és munkájuk elismerése mellett segítse a területen dolgozók pályán tartását, illetve elősegítse, hogy a kulturális szféra a fiatalok számára is vonzó pályát jelentsen.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bérfejlesztés | #Kultúra |