Választás 2022

Alapjogokért Központ: egymás után negyedszerre győzött a Fidesz

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Győr+
2022.04.04. 07:37

A rendszerváltás utáni magyar demokrácia kiemelkedő eseményeként fog bevonulni a magyar politikatörténetbe 2022. április 3-a: 2010 óta zsinórban a negyedik parlamenti választáson győzött a Fidesz, így ismét Orbán Viktor alakíthat majd kormányt - írja az Alapjogokért Központ.

Ismét egyértelművé vált, hogy a közjogi keretrendszer stabil, a külső beavatkozási kísérletekkel és a belső visszaélésekkel szemben is kellő garanciát biztosít a választások tisztaságának megőrzésére. Ezt igazolják a választási részvételi adatok is: a választásra jogosultak közel 70 százaléka vett részt és voksolt érvényesen – írja közleményében az Alapjogokért Központ.

A szavazás hivatalos végeredményére ugyan még várni kell, az azonban már most látható, hogy a Fidesz-KDNP politikatörténeti bravúrt hajtott végre: a szabad és tisztességes magyar országgyűlési választások történelmében még egyszer sem fordult az elő, hogy egy pártszövetség 4 egymást követő országgyűlési választáson elnyerje a szavazók többségének bizalmát – olvasható az intézmény közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

Kapcsolódó témák: #népszavazs | #választás 2022 |