Hirdetés

Adventi koszorú gyulladt ki egy irodában

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2021.12.04. 14:23

A tűzoltók a lezárt dunaszegi irodába az ablakon keresztül jutottak be és egy porraloltóval eloltották a lángokat

Hirdetés

Tűzjelző központ jelzése miatt riasztották a győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltókat a héten Dunaszegre a Liget utcába egy kft irodaházába. A tűzoltók a lezárt irodába az ablakon keresztül jutottak be, ahol az asztalon egy adventi koszorú égett. Egy porraloltóval eloltották a lángokat. Köszönhetően a gyors tűzoltói beavatkozásnak, a tűz nem terjedt át a többi berendezési tárgyra. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az adventi koszorún lévő gyertyákat, mécseseket fújják el, ha elhagyják a helyiséget!

Hirdetés

Az éghető anyagú adventi koszorút, gyertyákat mindig helyezzük fém, vagy üveg (nem éghető anyagú) alátétre, a mécseseket, gyertyákat is lehetőleg fém alátétre rögzítsük a koszorún. A nyílt lánggal díszített dekorációt, koszorút ne tegyük az ablakba a függöny, továbbá egyéb éghető anyag, textília közelébe, mert az könnyen meggyulladhat, valamint tartsuk távol minden hőforrástól. Legyen a közelben tűz eloltására alkalmas eszköz, egy kancsó víz, vagy porral oltó.

„Soha ne hagyjuk őrizet-, felügyelet nélkül koszorúnkat, amíg gyertyák égnek rajta! Ha elhagyjuk a helyiséget, fújjuk el a gyertyákat!” – hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

likeold
a fb oldalunkat