Hirdetés
Orbán Viktor beszélt erről pénteki rádióinterjújában
Győr+
2020.03.20. 11:28

A tömeges megbetegedések valószínűleg nem kerülhetők el

A fertőzés nagy arányú növekedése valószínűleg nem kerülhető el, de a lassítása lehetséges - többek között erről beszélt a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában.

Hirdetés

Magyarország még mindig a csoportos koronavírus-megbetegedések szakaszában van, nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába, de ez valószínűleg be fog következni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

“Az orvosprofesszorok véleménye is az, hogy a fertőzés nagy arányú megnövekedése nem kerülhető el, de a lassítása lehetséges – közölte a kormányfő, hozzátéve: azért kell lassítani a folyamatokat, hogy az egészségügyi ellátórendszer képes legyen befogadni a súlyos eseteket.

Hirdetés

Arról is beszélt, nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő a mostani fertőzési szinthez, de mivel nagyobbra készülnek, ezért többet kell vásárolni az eszközökből, mint amennyi az adott pillanatban szükséges.

A tömeges járványra vonatkozóan van felhasználási sorrend is: először az egészségügyben dolgozóknak adnak majd maszkokat és eszközöket, majd a közbiztonságiaknak, azután pedig a közigazgatásban lévőknek – közölte.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #Orbán Viktor |
likeold
a fb oldalunkat