A Nyúl éve – 2023: alázat, türelem és hitelesség

Földvári Gabriella Fotó: depositphotos
2023.01.23. 09:57

A kínai asztrológia szerint január 22-én kezdődik a Nyúl éve, és 2024. február 9-éig tart. A Nyúl éve két kínai karaktert szimbolizál: a yin vizet és a yin fát - árulta el Kerecsényi Éva sorselemző, asztrológus szakértőnk.

Hirdetés

A tavalyi év uralkodó állata, a Tigris sem vonul még nyugalomba, hatása erőteljesen érződik még az idén is, nagyobb váltásokat, változásokat, utazásokat generálva. Az előző évek forrongó hangulata talán mérséklődik, nagyobb szerepet kap a diplomácia, a kommunikáció. 2023 nem csak a változások, de a változékonyság, a meglepetések, a lassú építkezés éve is lesz.

Kerecsényi Éva szerint az év kulcsszavai: alázat, türelem, hitelesség. Kiemelt fontosságot kap, hogyan viszonyulunk egymáshoz, mind a közeli, mind a távolabbi kapcsolatainkban. A „ki mint vet, úgy arat” közmondás üzenetét érdemes lesz fontolóra vennünk, és ne felejtsük el, hogy micsoda hatalmas erő rejlik az összefogásban. A Nyúl évében sokkal kreatívabbnak, az új megoldások felé nyitottabbnak érezhetjük magunkat. Fontos, hogy nagyon figyeljünk oda a megérzéseinkre, az intuíciónkra, de ne csak álomvilágot építsünk magunk köré, tegyük meg a kezdő lépéseket is céljaink felé. Ha jól mozgósítjuk az energiáinkat, nagyobb sikerre, elismerésre számíthatunk, könnyebben kerülhetünk reflektorfénybe, nyithatunk a nyilvánosság felé – hangsúlyozta a szakértő.

Kerecsényi Éva

A NYÚL jegyűek a szerencse kegyeltjei lehetnek az idén. Céljaik elérése érdekében használják ki remek diplomáciai érzéküket, kedvességüket, empatikus képességeiket. Elakadás estén váratlan segítségben lehet részük. Párkapcsolati szempontból mozgalmas évre számíthatnak. Akik ezt az energiát ki szeretnék használni, ne féljenek ismerkedni, társaságba járni, a magányos Nyulak számára akár komoly elköteleződést is mutatnak a csillagok.

TIGRISEK és KÍGYÓK – ez nem az ölbe tett kézzel, otthon ülés éve lesz. Több mozgásra, változásra, utazásra, költözésre számítanak. Alkalmas az év munkahelyváltásra is, de kiemelten fontos a tiszta, nyílt kommunikáció, nem érdemes a problémákat a szőnyeg alá söpörni. Elakadás esetén egy-egy tisztázó beszélgetés hozhat megoldást.

A MAJOM szülöttek is a pörgést, az energiák felgyorsulását tapasztalhatják meg. Nélkülözhetetlen viszont a türelem megtapasztalása és gyakorlása. Hihetetlen teremtőképesség birtokában vannak a jegy szülöttei, de döntéshozatal előtt érdemes alaposan végiggondolniuk, hogy tényleg akarják-e a vágyott dolgot, vagy csak hirtelen fellángolás vezeti őket. Utazásnál, közlekedésnél fokozott odafigyelésre van szükség. Átvitt és valódi értelemben is kapcsolják be a biztonsági öveket.

A KÍGYÓ, TIGRIS, MAJOM jegyű emberek fokozottan érzékenyebbek lehetnek, könnyebben rá tudnak hangolódni mások érzéseire, de fontos üzenet számukra, hogy ne agyalják túl a dolgokat, s ha segítenek, akkor azt önzetlenül tegyék.

A PATKÁNY szülöttek is fokozott érzékenységgel reagálhatnak a történésekre. Jó tanács, hogy ne legyenek túlzott elvárásaik másokkal szemben, ne vetítsenek ki olyan dolgokat más emberekre, helyzetekre, amivel azok nem rendelkeznek. Szerelem esetén vegyék le a rózsaszín szemüveget. Koncentráljanak a konkrét tervekre, képesek lesznek szinte a semmiből teremteni, és óriási sikereket elérni. S hab a tortán: több romantikus élményben lehet részük.

SÁRKÁNYOK, KUTYÁK, figyelem! Most jött el az ide, ha feljebb szeretnének lépni a ranglétrán, ha a munkájuk gyümölcsét le szeretnék aratni. 2023 a kiteljesedés éve lehet. Aki az üzleti életben dolgozik, akinek a munkájában kiemelt helyen szerepel a kommunikáció, szárnyakat kaphat. A jegy női szülöttei könnyebben elköteleződhetnek, párkeresők számára kifejezetten szerencsés fordulat várható.

A SÁRKÁNYOK viszont legyenek körültekintőbbek a hivatalos, jogi ügyek intézése során.

Felerősödhet a Sárkányokban a tanulás iránti vágy is, kreatív ötleteik lehetnek, az önmegvalósítás energiáját hozza el számukra az új év.

A DISZNÓ jegyűek is hasonlóan újító, inspiratív hangulatban érezhetik magukat. A lehetőségek tárházának kapui nyílnak meg előttük, ha kellően nyitottak és elszántak. Az előrejutás, a siker kódolva van náluk, ha mindezt tanulással, kemény munkával és a remek megérzéseikkel megtámogatják. Mozgalmas évnek néznek elébe, több utazásra is számíthatnak.

Ez utóbbi szempontból a KAKASOK sem panaszkodhatnak. Nem éppen az unalomról fog szólni az életük. Anyagi szempontból sikeres évre számíthatnak. Ők is késztetést érezhetnek arra, hogy új területeken próbálják ki magukat, új tapasztalatokra tegyenek szert az élet minden területén. A romantikus helyzetek sem fogják elkerülni őket. Fontos viszont az óvatosság számukra mind a közlekedésben, mind a mindennapos, otthoni tevékenységeik során.

A jegyűek számára elérkezett a választás éve. Adottak az energiák ahhoz, hogy minden felesleges, haszontalan, lehúzó helyzettől, dologtól, kapcsolattól megszabaduljanak. Ha felvállalják a saját igényeiket, szükségleteiket, akkor helyet és lehetőséget tudnak teremteni az újnak, a jobbnak.

Adottak az energiák a kitöréshez, a nyilvánosság elé lépéshez, hogy meg tudják mutatni kincseiket a világnak. És a romantika illata is ott érződik a levegőben.

A BIVALY és KECSKE jegyűeknek kiváló energiákat tartogat ez az év, ha szeretnének az önbizalom-építés területén megerősödni. Fontos, hogy merjék felvállalni magukat és döntéseiket. A kitűzött cél lebegjen a szemük előtt, felejtsék el a kifogások keresését, töröljék a szótárukból, a „de, ha” szavakat. Az elvetett magok alig várják, hogy kibújhassanak a földből.

Legyen 2023 az összefogás, a tolerancia, az elfogadás éve. Mindenki számára adott lesz a lehetőség, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, megmutathassa képességeit, értékeit.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #horoszkóp | #nyúl |