Online szórakoztat majd a bohóc

A Magyar Nemzeti Cirkusz a Facebookra költözik

Győr+
2020.03.19. 16:01

A Magyar Nemzeti Cirkusz hazánk legszínvonalasabb utazócirkusza sem tudta elindítani idei turnéját a koronavírus-járvány miatt, ezért a Facebookra költöznek.

A Magyar Nemzeti Cirkusz, hazánk legszínvonalasabb utazócirkusza sem tudta elindítani idei turnéját a koronavírus-járvány miatt.

Ezért úgy döntöttek, hogy március 17-től 19 órától a Facebookon szeretnék minden este valamilyen produkcióval szórakoztatni a nagyérdeműt.

„A kényszerpihenő alatt sem szeretnénk cserben hagyni a közönségünket. Minden napra készülünk valamilyen tartalommal közösségi oldalunkon. Kezdésként egy 50 perces filmet osztottunk meg a Richter családról, amit tavaly készítettünk a 25. évfordulónkra. Ezt követően komplett cirkuszi előadásokat követhetnek a nézők, az elsőt 1995-ből, majd sorban, az évek folyamán megörökített anyagokból válogatunk” – osztja meg velünk ifj. Richter József cirkuszigazgató.

 „Nagyon remélem, hogy nyáron folytathatjuk az előadásokat, de egyelőre ezt nem tudjuk biztosan. Most arra fókuszálunk, hogy a társulat közel 100 állatát – elefántokat, lovakat, zsiráfokat, zebrákat és zebraszamárt (zebra és szamár közös utódját) – zökkenőmentesen ellássuk. Szerencsére nagyon jól érzik magukat jelenleg az állatok, visszavonultunk a téli szállásunkra, egy többhektáros területre Szadára.

Örömhír, hogy tegnap született egy kis tevénk, aki dacolva a történtekkel remek egészségnek örvend… Az állatok mozgatásával telnek napjaink, nagy mennyiségben felhalmoztunk állateledelt, próbáljuk átvészelni ezt az időszakot.

Pár hónap múlva kimerülnek a tartalékaink, ha addigra nem rendeződik a helyzet, akkor segítségre lesz szükségünk. A másik fronthelyzet a Magyar Nemzeti Cirkusz 70 fős a társulata, melybe a világ számos pontjáról érkeztek világhírű előadóművészek, tehát nem csak magyarokról van szó. Próbáljuk összetartani az egész csapatot, volt, hogy társasoztunk közösen egy nagyot… – foglalja össze mindennapjaikat ifj. Richter József, aki feleségével, Merryluval közösen az év elején a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Pierrot-díját vihette haza.

A tavaly 25. jubileumát ünneplő cirkusz is nehéz helyzetbe került a rendezvények látogatási tilalma miatt, de nagyon remélik, hogy nyáron ismét élőben megtarthatják a Cirkuszok Éjszakája keretében az elefántfürdetést és az ünnepi műsort Balatonlellén. A tervek szerint októberig összesen 22 városba vitték volna el a Fesztivál Sztárjai című gálaműsorukat több mint 200 előadással, de a kialakult helyzet miatt már a premiert is zárt kapuk mögött kényszerültek megtartani élő közvetítés mellett.

Az online cirkuszi előadás a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalán érhető el.

Kapcsolódó témák: #Magyar Nemzeti Cirkusz | #Online cirkusz |