A Graboplast megkezdte az SPC padlóburkolatok próbagyártását

MTI
2022.08.23. 17:20

A Graboplast Zrt. tatabányai üzemébe 1,1 milliárd forintot meghaladó beruházással új gyártósort telepített, amelyen megkezdték a legkorszerűbb SPC padlóburkolat próbagyártását - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a fejlesztés költségeinek harmadát a kormány versenyképesség növelő támogatási pályázatából finanszírozzák. A próbaüzem után a gyártósor a negyedik negyedévben már üzemi körülmények között termelhet.

Az SPC a padlóburkolatok új generációja, ásványi alapanyagból készülő, vízálló, kopásálló és kiváló méretstabilitású anyag. A parkettához hasonló járáskomfortot nyújt, azonban költségkímélőbb és a vizes helyiségekben is használható. A lapokból álló, egymásba kapcsolódó illeszkedés gyors fektetést tesz lehetővé és ragasztó nélkül biztosít stabil burkolatot.

A magyar tulajdonú Graboplast a saját fejlesztésű speciális padlóburkolatait Győrben és Tatabányán gyártja, Kecskeméten fa parkettákat készít, termékeit a világ közel száz országában használják.

Az 540 munkavállalót foglalkoztató vállalat 2020-ban 15,7 milliárd, 2021-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el, bevételeinek 80 százalékot meghaladó része exportból származott. A cég 2020-ra a pénzügyi műveleteken, fedezeti ügyleteken keletkezett költségek következtében 1,348 milliárd forint veszteséget számolt el, míg 2020-ban 361 millió forint adózás utáni nyeresége volt.

Kapcsolódó témák: #Graboplast | #padlóburkolat |