19 jármű kiégett, 37 összetört az M1-esen történt horrorbalesetben – nagyon sok a sérült

Győr+ / MTI Fotó: MTI/Lakatos Péter
2023.03.11. 17:08

Amint arról beszámoltunk hatalmas tűzzel járó tömegbaleset történt az M1-es autópálya Bicske és Herceghalom közötti szakaszán. A hivatalos adatok szerint 5 kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze, 19 jármű kiégett. A tömegbalesetben 36-an megsérültek, melyből 1 személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset minden bizonnyal az átláthatatlan porvihar miatt történt. A police.hu-n azt írják, az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze.

Az elsődleges adatok szerint a balesetben 19 jármű kiégett, összesen 36 ember sérült meg, melyből 1 személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Kollégánk, Csollán Tamara videója a helyszínről, nem sokkal a tömegbalesetet követően:

Videó: Győr+ Média

Kolléganőnk órák óta a baleset miatt feltorlódott dugóban vesztegel. “Borzasztó ez a tragédia, sajnos már négy mentőhelikoptert is láttunk. A rendőrök nemrégiben tájékoztattak bennünket arról, hogy visszafordítják a forgalmat, hamarosan indulunk vissza Bicskére” – ismertette Tamara a helyszínen történteket. “Sokan kiszálltak az autóból, a terelés ellenére is nagyon lassú a haladás” – tette hozzá munkatársunk.

A rendőrök a sztráda főváros felé vezető oldalán a forgalmat Tatabánya-Óvárosnál leterelik. A rendőrség kéri, hogy lehetőség szerint kerüljék el az M1-es autópályát, úticéljuk eléréséhez válasszanak másik útvonalat!

Galéria: police.hu

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán tett közzé egy videót a szörnyű balesetről:

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Galéria: MTI/Lakatos Péter

A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a tűzoltók visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg.

Az Útinform tájékoztatása szerint a lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #halálos tömegbaleset | #M1-es autópálya |