Varga Judit:

2024-ben minden magyar megüzenheti Brüsszelnek, milyen irányba haladjon tovább Európa

MTI Fotó: Varga Judit hivatalos Facebook oldala
2023.12.31. 12:32

Európai parlamenti választások lesznek 2024-ben, így minden magyar és minden európai megüzenheti Brüsszelnek, milyen irányba haladjon tovább szeretett kontinensünk - mondta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnöke vasárnapi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

 Varga Judit hangsúlyozta: “nem lehetünk tétlenek”, változásra van szükség.

A 2023-as év utolsó napján “bátran mondhatjuk, hogy nem volt könnyű a mögöttünk álló esztendő” – fogalmazott. Felidézte: valamennyiünk életét megnehezítette a szomszédban zajló háború, az Európát sújtó energiaválság, valamint a szankciós infláció, és az is világossá vált, hogy “a veszélyek korában a brüsszeli bürokraták képtelenek a globális kihívások kezelésére”.

Az “elhibázott szankciós és háborús politika” hatására az Európai Unió a recesszió felé fordult – folytatta Varga Judit. Kifejtette: a nyugati városokban “hömpölygő terrorpárti tüntetések” ellenére Brüsszel továbbra is erőlteti a migrációs paktum elfogadását, ami egyet jelent egy Európába szóló meghívólevéllel az illegális bevándorlók számára.

A Fidesz-KDNP világos álláspontokkal tekint a 2024-es évre: nemet mondunk a háborúra és az illegális bevándorlásra – szögezte le a fideszes politikus.

Mindenkinek azt kívánta, hogy “kipihenten forduljon rá” a következő esztendőre. Hozzátette, ők azon fognak dolgozni, hogy 2024-ben Magyarország “újra a fejlődés útjára lépjen, és hogy ennek zálogát, nemzeti döntéseink szabadságát és hazánk szuverenitását” megőrizzék.

“Boldog új évet, Magyarország!” – zárta gondolatait Varga Judit.