Időjárás

12 fokkal melegebb lesz az átlagnál

Fotó: Győr+
Győr+
2022.10.23. 11:00

Hétfőn egy melegfront hoz felhősebb, de az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb időt.

Hirdetés

Hétfőn melegszektorba kerülünk, déli áramlással érkezik hozzánk az enyhe idő. A magassági előrejelzések alapján a térségünk időjárását alakító légtömeg a sokéves átlaghoz képest 10-12 fokkal melegebb időt hoz az 1500 méteres magasságba. Ez 2 méteren a helyi hatásoknak köszönhetően még így is tág tartományban ingadozhat, 18 és 27 fok közötti maximum-hőmérsékletet jelent. A legmelegebb, 25-27 fok a déli tájakon várható.

A reggel főként az ország északi felében többfelé lesz párás, ködös, majd napközben is itt lesz felhősebb idő. Délen több napsütés várható, de pár órára mindenhol előbújhat a nap. Gyenge záporok estig északon fordulhatnak elő, majd este északnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat az érkező hidegfront előterében.

Kedden napközben délen és keleten felhősebb, borús, időnként esős időre számíthatunk, délután északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Alig esik vissza a hőmérséklet, a hidegfronti hatás ellenére sokfelé még mindig 20 fok közelében alakulnak a maximumok.

Szerdán és csütörtökön többfelé párás, ködös lesz a reggel, a köd és a rétegfelhőzet néhol napközben is tartósabban megmaradhat, máshol több napsütés lehet jellemző. Számottevő csapadék nem várható, de néhol átmenetileg szitálás, gyenge eső előfordulhat. Mérsékelt marad a szél. Délutánonként 16 és 22 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, de a tartósabban nyirkos tájakon pár fokkal hűvösebb lehet.

Forrás: Időkép

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #időjárás | #melegfront | #ősz |