Az igazságügyi miniszter lesz a Nyakkendő nélkül vendége

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.11.21. 17:24

Ezúttal Tuzson Bence, Magyarország alig fél éve kinevezett igazságügyi minisztere lesz Knézy Jenő vendége a Nyakkendő nélkül legújabb adásában.

A beszélgetés aktuális, és fontos kérdéseket boncolgat majd. Új miniszterként az új feladatokról és a minisztérium felépítéséről kérdezzük Tuzson Bencét, aki a szuverenitási kérdésekben is szilárd álláspontot képvisel. Az Európai Unió és hazánk érdeke az együttműködés, azonban azt pontosan lefektetett szabályok mentén kell folytatni, a műsor pedig arra is kitér, hogy mit tehet, és mit nem tehet meg az EU.

Fontos kérdés jogi szempontból is az EU-s helyreállítási pénzek kérdése, ahogy az EU-n kívüli külföldi kapcsolatok fenntartása és építése, a jogi versenyképesség is téma lesz a műsor második felében. A beszélgetésben kitérnek arra is, hogy az igazságügyi miniszter a hétköznapi ember életében mit tehet? Mit lehet lépni az elhúzódó perek ellen úgy, hogy közben a bíróságok függetlensége megmaradjon? Hogyan változhat a magyar jogrendszer? Hogyan reagál a magyar jog a nemzetközi kábítószerkereskedelem változásaira?

A Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel legújabb adása a Győr+ TV-n és a gyorplusz.hu felületén lesz látható november 21-én, kedden, 19:25-kor.

Kapcsolódó témák: #Nyakkendő nélkül Knézy Jenővel |