Győzelemre (TEJ)föl!

Baross-iskola csapata Fotó: Baross-iskola csapata
2024.05.31. 18:26

Az Aludj máskor! 24 órás diákvetélkedőben a Győr+ Médiánál is teljesítenek feladatokat a részt vevő csapatok. Az alábbi cikkek az ő írásaik, nem a Győr+ Média által készített írások.

Történetünk galaxisunk egyik büszkeségéről szól, akit a Tejfölös kofaként emlegetünk napjainkban. Hősnőnk átlagos háziasszonyként élte a szürke hétköznapjait és életét, ám a háború kitörésével minden TEJesen megváltozott. Galaktikus sugallat ihlette meg, Baross szelleme szólt hozzá: jogvédő JOGhurtkészítőként kell segítenie a zsarnok diktátor elleni harcot.

Kezdetben ezzel a csodaszerrel segítette Baross katonáit, de hamar kiderült, hogy az egészséges bélflóra nem nyújt elegendő védelmet a kívülről támadó gonoszok ellen, így hősnőnk egy új módszert fejlesztett ki:  FÖLtalálta a tejFÖLt, amitől még a holtak is (tej)fölkelnek!

A katonák a bőrükre kenték, így pajzsként védte őket minden káros sugárzástól, bizonyos idő után pedig az ellenséget is elriasztotta aromájával.

Egy idő után a találmány több funkciót is ellátott, hiszen töltény hiányában tejfölt tettek a Molokov-géppuskáikba, így nyerték meg, az ellenfél laktózérzékenységét megneszelve a 3467-ben zajlott 4. Tejút-közi csatát is.

Hősnőnk halálát saját találmánya okozta, pont, mikor már lubickolhatott volna a sikerben: egy szerencsétlen munkahelyi baleset során a tejfölbe fulladt. Életét még a speciálisan erre szakosodott katasztrófavédelmi szerv, a tejoltóság sem tudta megmenteni.

Baross Gábor, a Vasököl olyannyira értékelte e hős asszony érdemeit, hogy szobrot is állíttatott neki, ezzel is kifejezve mérhetetlen háláját. Ezt a szobrot tejfölfehér kőből készítették el, ennek köszönhetően a mai napig megőrizte akkori állapotát.

Napjainkban, ha elmegyünk a szobor mellett, akkor babonából megérintjük a Tejfölös Kofa kőből készült köcsögét, hiszen ez szerencsét hozhat.

Kapcsolódó témák: #Aludj Máskor! |