(Egy Waldorfos Legenda nyomában)

A Csillagközi Utazó Meséje

Waldorf-iskola csapata Fotó: Waldorf-iskola csapata
2024.05.31. 18:42

Az Aludj máskor! 24 órás diákvetélkedőben a Győr+ Médiánál is teljesítenek feladatokat a részt vevő csapatok. Az alábbi cikkek az ő írásaik, nem a Győr+ Média által készített írások.

2000 évvel ezelőtt egy csillagközi utazó, akinek a csillagközi intergalaktikus, hiperturbó Max 3000 V versennyertes motorja sajnálatos módon elromlott, épp a térségünkben zuhant le. Az űrlény, aki nem tudott továbbmenni, úgy döntött, hogy a Földön maradva emberré változik, hogy ne legyen feltűnő. Azonban problémába ütközött: az intergalaktikus utazások során az űrlények nem viselnek ruhát, így a transzformáció során meztelenül jelent meg.

Szerencséje azonban rámosolygott, ugyanis talált egy túrakenut. Arra gondolt, hogy ha már a hajója nem működik, egy túrakenu is megteszi, hiszen jól értett a hajókhoz. Így hát úgy döntött, hogy túrakenusnak álcázza magát.

Az elkövetkező 40 évben a Mosoni-Dunán kenuzott fel és alá, megállás nélkül. Azonban idővel probléma merült fel: az űrlény semmit sem öregedett vagy változott, és az ott élő helyi rómaiak gyanút fogtak.

Újra alakot kellett változtatnia, és úgy döntött, hogy galambbá alakul. Szerencsétlenségére azonban a transzformáció során a power bankja lemerült, és emiatt a folyamat félresikerült. Nemhogy galambbá nem változott, hanem örök időkre bronzszoborrá merevedett.

Az évszázadok során egy teljes város épült köré. A győri Waldorf iskolákban azonban a 2000-es években elterjedt egy legenda, amely szerint a szeretet energiájával és egy csónak megtolásával a szobrot életre lehet kelteni. A Waldorfos diákok úgy döntöttek, hogy ezt megvalósítják és egy 24 órás verseny energiáját segítségül hívják a revitalizációhoz. 

A képen az a pillanat látható, amikor a diákok és tanáruk először megpróbálják életre kelteni a szobrot. Szívükben remény és szeretet lángolt, hiszen tudták, hogy ha sikerrel járnak, egy ősi legenda válhat valóra. Az elhatározásuk és közös erőfeszítésük talán elegendő lesz ahhoz, hogy újra mozgásba hozzák a bronzszobor lelkét, és megmentsék a csillagközi utazót.

Kapcsolódó témák: #Aludj Máskor! |