Győr+
2018.11.10. 18:00

Egy újabb finomság: juhtúrós hajdina

Amennyiben egy valódi natúr ízkavalkádra vágyunk, akkor ez az a fogás! Hajdina krémesen rá pedig ropogós császárszalonna, a gyors, bárhol elkészíthető ebédek egyike!

Mire is jó egy nagynéni? A sok-sok minden mellett arra, hogy isteni receptekre hívja fel a figyelmet, mint például erre. Azt mesélte, hogy ezt kis, szlovák „chatákban”, azaz fa házikókban szokták elkészíteni, mert kevés eszköz és idő szolgál rendelkezésükre, ám mégis tartalmas, laktató étel. Hozzá kell tenni, hogy nagyon intenzív íze van a hajdinának és egy csusza tésztával is finom ez a kombináció, de ez az egészséges, régi verzió jobb a szervezetünknek és bizony, tényleg nem éhezünk utána 5-6 órán keresztül biztosan! A vegetáriánusok pirítsák meg a hagymát és egy kis aszalt paradicsommal egészítsék ki.

 

Bevásárló lista

200 g hajdina

250 g bryndza (juhtúró)

100 ml tejföl

2 kiskanal só

2 gerezd fokhagyma

őrölt bors

150 g szalonna

1fej lilahagyma

 

 

Elkészítés

1 – A hajdinát feltesszük fél liter vízbe egy kiskanál sóval főzni, 3 perc forralás után pedig még 20 percig, lefedve hagyjuk állni.

2 – A megdagadt, puha hajdináról leöntjük az esetleges fennmaradt vizet. A juhtúrót pedig kikeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, sóval, kis borssal és ráöntjük a hajdinára.

3 – Szalonnát pirítunk és esetleg hagymát, de utóbbit mi nyersen fogyasztottuk.

 

#SzarkaZsófi

Kövesd Zsófit a Facebookon is!