Győr+
2018.02.26. 18:34

Tiramisu palacsinta

Különleges alkalomra, különleges édesség! Krémes, édes, rumos és nagyon csokis, mindezt cukormentesen is készítheted! Vendégségbe, avagy egy vodka partyhoz, tökéletes!

Igazam lett, valóban ez volt a legjobb meglepetés édesség, csak közben engem is megleptek! Egy kivételesen szabad, péntek estével indult, ami végül Pozsonyban ért véget. Szeretett unokatestvérem éldegél ott csendesnek nem mondható életet, a latin és olasz bárok rengetegében, ahova igyekszik elzarándokolni, amikor csak teheti. Most pénteken sem volt ez másképp, és ha már a hagyományos vodka partykhoz nem, a déli hangulathoz illeszkedjen az étel is, egy jó kis tiramisura gondoltam, de egy kicsit más kivitelben. Csupán ötven percet utazott, húszat gyalogolt és kétszer esett le, de meg sem moccant, igen, ez egy hálás recept! Alig vártam, hogy elővegyem a dobozból és az ovációt bezsebeljem, várt még egy fordulat. Hazaértünk és az unokahúgom perceken belül előhúzott egy 5 literes tálat, ami színültig volt tiramisuval. Ováció, sikítás az volt, neki is estünk és így is maradtunk három napig ezzel a mennyiséggel. Szóval, nektek szívesen ajánlom ezt a receptet továbbra is, mert isteni, de én most egy darabig nem eszem már tiramisut!

Bevásárló lista

7 dl tej (2,8%)

2 db tojás

2 evőkanál holland kakaópor

2 tábla tejcsokoládé

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

5 evőkanál liszt

1 dl rum vagy 2 kiskanál rumaroma

400 g mascarpone+1 tojássárgája

150ml habtejszín

1 evőkanál Holland kakaópor

150 g porcukor

vaj a sütéshez

 


 

Elkészítés

A palacsintatésztát összeállítjuk a tojásból, cukorból, sóból, kakaóból, lisztből, tejből és pihentetjük fél órán át.

A krémet elkészítjük, azaz, a mascarponet kikeverjük a porcukorral, tojással, hozzáadjuk a felvert tejszínt, a rumot és a legvégén az egyik tábla tejcsokit beleaprítjuk.

A palacsintákat a hagyományos módon, kicsi vajon megsütjük egyesével, igyekezzünk ne túl keményre, ropogósra!

Mikor kihűlt minden palacsinta, megkenjük a krémmel őket szintén egyesével, majd, ha összeállt, az oldalát is!

A tetejére a maradék tábla tejcsokoládét olvasszuk és öntjük, amit ha kihűlt, a kakaóporral hintünk meg!

Igyekezzünk a palacsintákra arányosan kenni a krémet, hogy ne domborodjon egyik oldalán sem, így szebben szeletelhető majd. Ajánlatos 4-5 órát pihentetni vagy akár egy éjszakán át! Tálaláskor pedig még több rummal vagy rumos csokoládéöntettel kínálhatjuk!

Kalandra fel!

 

#SzarkaZsófi #gyorpluszkonyha