A Győr+ Reggeli vendége Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója volt

Farkas Mónika GYFZ
2023.02.15. 11:21

Mint ismert, nehezített pályán mozognak a város kulturális intézményei, a Győri Filharmonikus Zenekar az energiaválság és a gazdasági helyzet ellenére áthidaló, jól hasznosítható megoldásokkal a maximumot hozza ki a meghirdetett 2022/2023-as évadból. Egyes bérleteit kénytelen volt átmenetileg szüneteltetni, egyeseket össze is vont, a zeneszerető közönség kitart a kiváló társulat mellett, a Richter Terem estéről estére megtelik, legyen szó ismert művekről vagy épp ritkán hallható csemegékről.

A műsorvezetők kérdésére az igazgató nagy örömmel számolt be az elmúlt hetek sikereiről. A bécsi zeneszentélybe például egy hónapon belül is kétszer is visszatérnek, február 8-án a világklasszis klarinétművésszel, Sabine Meyerrel léptek a nagyközönség elé, a Die Macht der Musik című programot követi a győri bérletekben is meghirdetett Musikverein című koncert Rajna Martin vezényletével március 4-én.

Jövő héten, február 20-án és 21-én érkezik a sokak által várt Szimfonikus ABBA című koncert kiváló énekes szólistákkal, Silló István karmesterrel és Bősze Ádám műsorvezetővel. A két estére pillanatok alatt elfogytak a jegyek, így mindenképpen jó hír, hogy a népszerű program nyáron is felhangzik, a részletekről hamarosan tájékoztatást ad a zenekar. 

Műsorvezetők: Bajzát Zsuzsi, Nagy Roland