Hirdetés
Győr+
2018.05.24. 18:00

Sztárok a Gourmet Fesztiválon

Esett ugyan az eső mindennap, ahogy az előző években is, de akkora volt az extázis, hogy ez senkit sem zavart az ízek birodalmában. Paul Bocuse küldetése sikerült, a szakácsokból sztárok lettek, akikkel itt, most találkozhattunk és nekünk főztek.

 

Hirdetés

A séfek kijöttek a megszokott konyhájukból, beálltak a standokba, ahol elkészítették nekünk legjobb fogásikat, melyek többnyire erre az alkalomra készültek. Budapesten, 3 napon keresztül a Millenáris Park adott újra otthont a főváros illatos fesztiváljának. Idén a kaviár és a pezsgő voltak főszerepben, de mindenféle ételvariációt kóstolhattunk.

Hirdetés

We Love Budapest, Gourmet Fesztivál 2018

Kártyás volt a rendszer, így a karszalagokat töltötték fel pénzzel és azzal tudtunk fizetni „Ki számolja!” alapon. Közel 120 stand volt, ahol már a bejáratnál az IL Basilico sütötte mennyei pizzáit, majd Kreinbacherék mérték a pezsgőt, Wolf András tökéletes, aránytalanul lyukacsos kenyerei illatoztak és a Kiosk kobe marhamburgeréért álltak sorba.

BeefBar Truffles mini kobe burger

A színpadon Mautner Zsófi és Jókuti András vezette a gasztro-show-kat a megszokott módon: vidáman, harsányan, ízesen, mindezt angolul és magyarul párhuzamosan. Az érdeklődés szinte egyre nagyobb, már ha ezt lehet még fokozni, a közönség pedig nagyon vegyes. Laikusok, bloggerek, írók, étteremtulajdonosok, a standolók rokonai, barátai és tétova celebek.

Il Basilico- kemencében sült pizza

Pici adagok, nem szégyenlős kóstolóárért, de azt gondolom, mégis megéri kijönni. Az Onyx, a Costes, a Kistücsök, Innio, Bori mami és még sokan mások kint voltak, ahová nem biztos, hogy egyébként eljutunk, viszont most láthatjuk őket és kóstolhatjuk is ételeiket. Ezen alkalommal anélkül, hogy az ember kirendelne egy egész menüsort is kóstolhat bárhol, akár Michelin csillagos szakácsoktól is.

Salom – Sültoldalas gombóc paradicsomos káposztával

Ahogy az elején is említettem a nouvelle cuisine, azaz az új konyha, technológia és fine dinig atyja, Paul Bocuse egész életében azért dolgozott, hogy megbecsült emberekké váljanak a szakácsok is. A mester már nincs közöttünk, de küldetése teljesült. A Gourmet Fesztivál ünnepelt sztárjai már a séfek, szakácsok, akiknek arcai legtöbbünk számára ismerősek. Idejük nagy részét a csúcséttermek konyháiban töltik, de helyet és teret kapnak arra, hogy népszerűsítsék a kiváló alapanyagokat és az elkészítését, azaz a finom ételeket.

Kollázs Brassierie amp; Bar- Füstölt pisztráng, kaviár, uborka, joghurt

Magyarország nemzetközileg is gyönyörűen ível felfelé, aki pedig nem hiszi, járjon utána jövőre is a Gourmet Fesztiválon!

 

likeold
a fb oldalunkat