Győr+
2018.09.09. 15:11

Párpercesek kezdőknek!- Bulgur paella

Laktató, egészséges és bárki elkészíti, aki nekilát! Éppen ezért erősíti a kezdőknek íródó rovatot, de mindemellett egy igen laktató és egészséges egytálétel is.

Elkészíthető minden friss zöldséggel is, akár egy rizottó, de aki kicsit már unalmasnak tartja és kevesebb ideje is van, az bátran fogjon hozzá a bulgur alapú ételnek. Rendkívül gyors és egyszerű ebéd a hétköznapokra, akár csak a napsütötte Spanyolországban egy paella. Azzal készítik, ami a kezük ügyébe kerül és villámgyorsan. Ez egy teljes mértékben hamis verziója, kicsit diétásabban gyorsabban és a mi alapanyagainkból.

 

 

Bevásárló lista (4 személyre)

 

A húsgolyóhoz:

0.5 kg darált csirke felsőcomb (készülhet sertésből is)

1 gerezd zúzott fokhagyma

fél kiskanál bors

2 kiskanál bazsalikom

1 kiskanál só

1 evőkanál tejföl

1 db tojás

1 evőkanál búzadara

 

A bulgurhoz:

300 g bulgur

300 g fagyasztott zöldségkeverék

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olíva olaj

1 csomag fekete olívabogyó

1 db paradicsom

 

Elkészítés

1- A bulgurt leöntjük fél liter felforralt vízzel, kiskanál sóval és hagyjuk, hogy felszívja az összes vizet, kb 15 perc alatt.

2 – A húsgolyókat elkészítjük ezalatt: összekeverünk mindent hozzávalót, hagyjuk 10 percig összeérni, majd 2 evőkanál olíva olajon, kis golyókat formálva megsütjük mindkét oldalát a húsgolyóknak 7-7 percig, az első felében lefedve.

3- Mikor megsült az összes húsgolyó, kiszedjük őket egy tálba, a megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a paradicsomot és hozzáadjuk a bulgurt, a zöldségeket ,20 percig főzzük.

4- A legvégén, mikor megpuhultak a zöldségek is, akkor hozzáreszeljük a fokhagymát, belekevrjük az olíva bogyót és a tetejét kirakjuk a húsgolyókkal, így tálaljuk.

 

Közben folyamatosan kóstoljunk, ízesítsünk, a bátrabbak több borssal, esetleg egy evőkanál sűrített paradicsompürével, reszelt sajttal vagy fél dl fehérborral a főzésnél variálhatnak.

 

Hajrá nektek!

#SzarkaZsófi