Húsvét-On! – Avokádó snack
Elindul a húsvéti készülődés, ezzel együtt a Húsvét-On! röpke rovat is, ami az ünnepekig ötleteket ad a szépen megterített asztal fogásaihoz: ropogtatnivaló, kalács, torta, sültek és a locsolók kedvence!
Gyakran a legegyszerűbb a gyors ropi, chips vásárlása rágcsának, de most már sok lehetőségünk van kicsit ínyencebb és egészségesebb kis semmiségek elkészítésére, ami nagy dicséreteket zsebel majd be. Nagy igazság, hogy a részleteken múlnak az igazán nagy dolgok, éppen ezért nem ronthatjuk el egy műanyag ízű, állagú, hosszú kis ropival az ünnepi bort, az ebéd előtti várakozást vagy csak a délutáni szieszta hangulatát. Kell valami ütős, amitől nem küszködik senki sem utólag, hiszen mindemellett egészséges, tiszta hozzávalókból készítettem el és a bónusz pedig, hogy finom, de nagyon! Száraz, porhanyós és eláll hónapokig, tehát bátran nekiláthatunk a gyártásának akár ebben a pillanatban is.
Bevásárló lista:
1 db avokádó
100 g vaj (82%)
220 g teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál fehérbor
só
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 kiskanál sütőpor
5 dkg füstölt sajt
1 tojás
Kenő: fetasajt + 1 dl tejszín+petrezselyem+só, bors
Elkészítés
1 – A vajat elmorzsoljuk a liszttel és hozzágyúrjuk az összes többi hozzávalót, a tojás kivételével, amiből a masszához csupán a sárgáját gyúrjuk!
2 – Fél órát pihentetjük hűtőben, kinyújtjuk 1 cm-es vastagságúra majd háromszögekre vágjuk nagy, éles késsel vagy derelyevágóval.
3 – Előmelegített sütőben, 190 fokon 8-10 percig sütjük, miután lekentük őket a tojás fehérjével.
4 – A mártogatóshoz összekeverjük a 10 dkg fetasajtot, a tejszínt és ízesítjük.