Győr+
2011.08.26. 15:50

Biztonságos a Magvassy sportcsarnok

Az új törvényi szabályozásnak is megfelel a győri Magvassy Mihály Sportcsarnok. A létesítmény biztonságosságát rögzítő jegyzőkönyvet az augusztus 25-i bejárást követően hitelesítették a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és a városi tűzoltóság szakemberei. Ehhez egyebek mellett arra a változtatásra volt szükség, hogy a csarnok emeleti, álló részén raklapokból kialakított szektort elbontsák. Így összesen 2000 embert, gyakorlatilag 1900 nézőt tud befogadni a csarnok.

A létesítményt fenntartó GYŐR-SZOL Zrt. kommunikációs menedzsere Ozsvárt Tamás elmondta: A budapesti West Balkánban bekövetkezett tragédiát követően léptek életbe a nagy befogadóképességű intézményekre vonatkozó szigorúbb előírások. Korábban a rendezők belátásától függött, hogy egy-egy eseményre mekkora tömeget engedtek be az épületbe, az új rendelkezések most pontosan meghatározzák a létszámot. Így az épület területét, az ülőhelyek és a kijáratok számát figyelembe véve a győri csarnok befogadóképességét a jogszabály 2000 főben határozza meg, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az események, sportrendezvények résztvevőin kívül 1900 nézőt láthat vendégül az intézmény. A közelmúltban megváltoztatott tűzvédelmi és biztonsági előírások arra is kötelezték a fenntartót, hogy az emeleten, a raklapokból kialakított szektort elbontsák. Emellett más intézkedések is szolgálják a nézők biztonságát, többek között a menekülő útvonalak kijelölését, a biztonsági irányfények számának bővítését, a parkolóban a tűzoltóság felvonulási területének felfestését írta elő a katasztrófavédelem. A Magvassy-csarnok az elmúlt hetekben végrehajtott átalakításoknak köszönhetően ma már minden feltételnek megfelel, amiről helyszíni bejáráson győződtek meg az illetékes hatóságok munkatársai.

A sportcsarnok szezonja az augusztus 27-én kezdődődő Szabella-kupával indul, melyen a norvég Larvik,a dán Midtjylland valamint az FTC csapatát látja vendégül a Győri Audi ETO.